Verovali ili ne - Federer izgubio primat u domovini!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.12.2015.
20:39
Izvor: Sportske.net

Najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer ostao je bez zvanja najboljeg sportiste u zemlji iz koje dolazi, a za mnoge je izbor njegovog naslednika prilično iznenađujuć.

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Švajcarska je još 1950. godine uvela praksu izbora najboljeg sportiste u jednoj kalendarskoj godini, a Rodžeru Federeru je pripala ta čast da čak šest puta u karijeri ponese laskavu titulu najboljeg sportiste Švajcarske.

Najbolji švajcarski teniser prvi put je proglašen za najboljeg sportistu u svojoj zemlji 2003. godine, a poslednji put je to priznanje poneo prošle godine.

Možda su mnogi očekivali da će titula najboljeg sportiste u Švajcarskoj otići u ruke Rodžera Federera ali se to ovoga puta nije dogodilo.

Za najboljeg sportistu Švajcarske u 2015. godini proglašen je Federerov kolega Stanislas Vavrinka koji je u godini na izmaku osvojio Rolan Garos.

"Hvala svima koji su doprineli da ova godina bude ovako divna" izjavio je Vavrinka nakon uručenog priznanja.

Osvajač Rolan Garosa tako je prvi put imenovan za najboljeg sportistu svoje zemlje iako je sezonu završio na četvrtom mestu ATP liste sa gotovo 7.000 bodova zaostatka za Rodžerom Federerom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jürgen Klopp
Tuesday, 15.12.2015
22:16

Sta tu cudno... Savladati Djokovica u finalu Gren Slema je ogroman uspeh i ova nagrada je stoga zasluzena... Rodzer jeste bio konstantniji od Stena ali je izgubio oba finala GS, osvojio samo jedan masters i neke manje bitne turnire sto se ne moze porediti sa Vavrinkinim trofejem sa Rolan Garosa.

avatar
116 GODINA VELICINE
Tuesday, 15.12.2015
22:04

Da, ali je uzeo Rolan Garos...