Venus Vilijams osvojila Džuhaj, ponovo je u Top 10!

Autor: Beta Beta
nedelja 08.11.2015.
14:16
Izvor: Beta

Američka teniserka Venus Vilijams osvojila je danas turnir u Džuhaju, pošto je pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu u dva seta, 7:5, 7:6.

BETA/AP Photo/Jason DeCrow
BETA/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Vilijamsova je bila prva nositeljka turnira u ovom kineskom gradu, a ovim trijumfom se vratila među prvih 10 na WTA listi posle više od četiri godine.

Pliškova je imala set loptu na 6:5 u taj-brejku, ali je Vilijamsova dva puta osvajala direktne poena iz forhenda i tako osvojila meč.

"U Aziji sam sedam nedelja i osećam se kao da sam kod kuće. Jako sam uzbuđena što sam osvojila svoj prvi trofej u Džuhaju. Sve teniserke osećaju da su jako dobrodošle ovde i mi cenimo taj entuzijazam", rekla je Vilijamsova posle meča.

Ovo je Vilijamsovoj treći trofej u sezoni, nakon pobeda u Oklandu i Vuhanu.

Venus Vilijams je u karijeri osvajala sedam grend slem titula, a bila je i prva na WAT listi. Ovo joj je najbolja sezona godinama unazad, pošto je prvi put posle 2008. godine osvojila tri turnira. Ona ove godine ima 41 pobedu, što joj se nije desilo još od 2007. kada je imala 50.

Trofej u Džuhaju joj je 48. u karijeri.

"Sjajno je što sam ponovo među prvih 10, ali sam i dalje željna uspeha. Spremna sam za još. Imala sam toliko iskustava u tenisu, da i dalje očekujem mnogo od sebe. Vrlo sam radosna što napredujem, ali želim i da nastavim, da se ne zaustavim ovde", rekla je Vilijamsova.

Turnir u Džuhaju igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona i 150 hiljada dolara, a na njemu je učestvovalo 11 najbolje rangiranih igračica koje nisu uspele da se plasiraju na završni turnir u Singapuru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke