Venus Vilijams kažnjena sa 5.000 dolara

Autor: Beta Beta
sreda 20.01.2016.
14:11
Izvor: Beta

Američka teniserka Venus Vilijams kažnjena je danas sa 5.000 dolara jer se nije pojavila na konferenciji za novinare nakon eliminacije u prvom kolu tog turnira.

BETA/AP Photo/Julio Cortez
BETA/AP Photo/Julio Cortez

Povezane vesti

Nekadašnja prva teniserka sveta eliminisana je juče u prvom kolu Australijan opena, pošto je u dva seta izgubila od Britanke Džoane Konte, 6:4, 6:2.

Kazna od 5.000 dolara je najveća kazna koju je dobila neka teniserka zbog izbegavanja obavezne konferencije za medije posle meča, ali i druga najveća još od Marata Safana, koji je 2001. godine na Rolan Garosu kažnjen sa 10.000 dolara.

Venus Vilijams je sa 35 godina bila najstarija teniserka na Australijan openu.

Novinari su danas iskoristili priliku pa su njenu sestru Serenu upitali da li će Venus i sledeće godine nastupiti u Melburnu.

"Stvarno ne znam. Pretpostavljam da hoće. Nikada nije pomenula da se više neće takmičiti na Australijan openu", rekla je Serena Vilijams nakon svoje pobede.

Kasnije je Serena nastavila da govori o svom meču.

"Mislim da sam bila veoma fokusirana tokom celog meča. Najviše me je obradovala doslednost, mislim da nisam napravila mnogo grešaka", rekla je Serena Vilijams nakon meča.

Najbolja teniserka sveta plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas na Rod Lejver areni pobedila Su-Vej Hsije iz Tajvana u dva seta, 6:1, 6:2.

Ona je duelom u drugom kolu stigla do 79. uzastopnog meča u glavnom žrebu Australijan opena.

"Sve je ovde počelo. Ovo je mesto gde sam odigrala svoj prvi grend slem, baš na ovom terenu, i idem dalje. To je velika čast", rekla je Vilijams, koja je na prvom grend slem turniru debitovala 1998. godine.

Protivnica Serene Vilijams u trećem kolu biće Ruskinja Darija Kasatkina, 69. teniserka sveta. Kasatkina je nedavno pobedila Venus Viljams u Oklandu.

"Neće biti lako. Ako neko pobedi Venus znači da stvarno igra dobro. Naravno, tražiću savete od sestre. Biću spremna", navela je Serena Vilijams, koja brani titulu na Australijan openu.

Serena Vilijams je prošle godine osvojila titule na Australijan openu, Vimbldonu i Rolan Garosu, a za veliki Grend slem nedostajala joj je samo pobeda na Otvorenom prvenstvu SAD. Nju je na tom turniru u polufinalu eliminisala Italijanka Roberta Vinči.

Novinare je zanimalo da li nada revašu na Australijan openu.

"Uvek. Nije važno s kim igram. Pobedila ili izgubila uvek postoji sledeći put, sledeći meč, i za mene i za protivnicu", navela je ona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke