Venus nanela šokantan poraz Jeleni Janković!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.03.2017.
10:15
Izvor: Sportske.net

Naša najbolje rangirana teniserka nije uspela da se plasira u treće kolo Indijan Velsa, pošto je propustila OGROMNU priliku da eliminiše Venus Vilijams.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Neverovatno!

To je prvi utisak posle dramatičnog dvoboja Jelene Janković i Venus Vilijams u drugom kolu Indijan Velsa.

Naša teniserka igrala je kao u transu, bukvalno razbijala favorizovanu rivalku u prvom i u najvećem delu drugog seta, a onda je usledio neverovatni obrt!

Na kraju, Amerikanka je slavila sa 2:1, po setovima 1:6, 7:6 (7:5) i 6:1, posle nepuna dva sata igre.

Jankovićeva je u prvom setu bila toliko dominantna, da Venus nije uspela da osvoji nijedan gem na svoj servis, a Jelenina sjajna serija nastavljena je i u drugom setu, sve do vođstva od 4:1.

Tada počinju problemi, Venus dobija naredna četiri gema, za vođstvo od 5:4, ali Jankovićeva pravi novi obrt za vođstvo od 6:5, posle čega je imala i meč loptu, ali se Amerikanka izvukla i uvela set u taj-brejk.

I tada je Jelena bila bliža pobedi, vodila je sa 5:4, ali više od toga nije mogla, Venus dobija naredna tri poena i dolazi do izjednačenja u setovima.

Posle toga, Jelena kao da se potpuno predala i u trećem setu je uspela da osvoji samo jedan gem, pa će ipak Venus Vilijams igrati u trećem kolu Indijan Velsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke