Velika pobeda Jelene Janković!

Autor: Beta Beta
utorak 27.09.2016.
17:46
Izvor: Beta

Posle sjajno odigranog turnira u Gvangžuu, gde je zaustavljena tek u finalu, Jelena Janković i u Vuhanu igra kao nekad! Danas je eliminisala jednu od teniserki iz samog svetskog vrha!

BETA/AP Photo/Adam Hunger
BETA/AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u kineskom gradu Vuhanu, pošto je danas u drugom kolu pobedila Garbinje Mugurusu iz Španije u dva seta, 6:4 i 7:6 (2).

Jankovićeva je u petom međusobnom duelu s Mugurusom do druge pobede došla posle sat i 41 minuta igre.

Srpska teniserka će se u osmini finala turnira u Vuhanu sastati sa Barborom Stricovom iz Češke koja je sa 2:1 pobedila Japanku Misaki Doi.

Jankovićeva je jedini brejk u prvom setu napravila u petom gemu, da bi u drugom rivalki, drugoj nositeljki na turniru u Vuhanu, servis oduzela u 11. gemu, ali je Špankinja već u narednom uzvratila istom merom, pa je set otišao u taj-brejk.

Srpska teniserka je u taj-brejku trijumfovala sa 7:2, a pritmo je napravila četiri mini-brejka, dok je Mugurusa samo jednom uzvratila istom merom.

"Vrlo sam srećna što mogu da se takmičim, s obzirom na to da sam imala mnogo povreda ove sezone. Ovo je moj treći turnir na betonu. Došla sam ovde da se borim, da pokušam u svakom trenutku da pružim maksimum. Uspela sam u tome. Presrećna sam što pobedila jednu sjajnu teniserku", rekla je Jankovićeva posle meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke