Vavrinka: ''Teško je izgubiti u finalu Gren Slema''

Autor: Beta Beta
nedelja 11.06.2017.
20:50
Izvor: Beta

Švajcarski teniser Sten Vavrinka rekao je da danas u finalu Rolan Garosa nije igrao najbolje i da je Rafael Nadal osvajanjem 10. titule na tom turniru uradio veliku stvar.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Vavrinka je danas izgubio u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala sa 2:6, 3:6, 1:6.

"Nadal je igrao na svom najboljem nivou na šljaci. Od početka nisam igrao najbolji tenis. Mislim da sam oklevao u izboru nekih udaraca. Uvek sam imao neke razloge. Prvo, pošto sam igao protiv njega, a on svojom dobrom igrom ubaci protivniku sumnju da može da pobedi, a drugo uložio sam sav trud u prethodne dve nedelje da budem na najvišem nivou, da vratim samopouzdanje i da pobedim u teškim mečevima. Iz mnogo razloga je ovakav rezultat danas, ali najviše zbog toga što je on igrao bolje", rekao je Vavrinka posle meča.

Španac je osvojio rekordnu 10. titulu na Rolan Garosu, ukupno 15. grend slem trofej.

"Jutros sam bio nervozan zbog finala, zbog toga što igram protiv Nadala. Ali, kada sam ušao na teren uživao sam i cenio to što sam u finalu grend slem turnira na Rolan Garosu. To je posebna stvar i moraš da sagledaš širu sliku. Rezultat nije dobar, meč nije bio dobar, ali mogu mnogo pozitivnih stvari da izvučem iz prethodne dve nedelje. Turnir je bio sjajan, ali danas nisam srećan, tužan sam što sam izgubio u finalu", rekao je Vavrinka.

"Nema veze protiv koga igraš ni koji je rezultat. Igraš u finalu grend slem turnira i ne želiš da izgubiš. Pre nekoliko nedelja nisam igrao dobro, nisam pobedjivao na mastersima, nisam igrao najbolji tenis i bilo je mnogo sumnje u moju igru. Posle toga, u tri nedelje sam osvojio trofej u Ženevi i igrao u finalu grend slem turnira, to je velika stvar za mene. Trebaće mi nekoliko dana da to shvatim, pošto je težak osećaj izubiti u finalu grend slema", dodao je švajcarski teniser.

Vavrinka je rekao da ne može mnogo da priča o današnjem meču, da je doživeo težak poraz.

"Igrao sam protiv najbojeg tenisera na šljaci u istoriji. Osvojio je 10. titulu na Rolan Garosu, to je velika stvar. To je grend slem turnir, ali isti grend slem. To je velika stvar u tenisu. On je veliki borac, teško je protiv njega igrati na šljaci, uvek vam se vraća loptica, uvek je to spin, uvek je drugačiji odskok. On stvara sliku da ne možete da ga pobedite, na šljaci posebno, pošto je još teže zbog načina kojim se kreće", naveo je Vavrinka.

On je dodao da će mnogo pozitivnih stvari izvući iz ovogodišnjeg Rolan Garosa, posebno pošto je u pet setova pobedio prvog igrača sveta Endija Mareja.

"U poslednje tri nedelje sam igrao prilično dobro. Uspevao sam da ostvarim ubedljive pobede. Bio sam pozitivan, uspeo sam da se držim. Imam samopouzdanja da mogu da pobedim najbolje igrače sveta", naveo je Vavrinka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke