Vavrinka: "Došao sam po novu titulu!"

Autor: Beta Beta
sreda 28.01.2015.
10:09
Izvor: Beta

Švajcarski teniser ističe da nije došao u Melburn da brani titulu osvojenu prošle godine, već da ponovo trijumfuje na Autralijan open.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Vavrinka se ranije danas plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

On je relativno lako dobio prva dva seta, dok je treći rešavan u taj-brejku. Vavrinka je poveo sa 6:1 u tom delu igre, Nišikori je uspeo da izjednači na 6:6, ali ne i da preokrene rezultat.

"I dalje sam nervozan", rekao je Vavrinka neposredno posle meča.

"Pre dva dana sam gubio taj-brejk sa 6:0 i dobio sam ga, sada sam vodio 6:1 i bilo je tesno. Bio sam defanzivan na kraju, ali sam srećan što sam pobedio", dodao je Švajcarac.

Australian Open Tennis
(foto: Beta)

Vavrinka će u polufinalu igrati protiv pobednika duela najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Miloša Raonića iz Kanade.

"To je samo još jedan meč. Svakako će biti težak. Za sada igram dobro, srećan sam što sam opet u polufinalu... Nisam došao da branim titulu, vratio sam se da igram novi gren slem. Moraš da počneš od početka, da ideš meč po meč. Za sada ide dobro. U polufinalu je sve moguće, ali ako želim da trijumfujem imam do kraja još dva teška meča", kazao je Vavrinka.

Nišikori je posle meča istakao da je imao težak dan.

"Borio sam se sa servisom, nisam mogao da uhvatim ritam u prvom i drugom setu. On je igrao zaista agresivan, odličan tenis. Bio sam spreman da idem dalje, ali on je danas bio bolji", rekao je Nišikori.

U drugom polufinalu u muškoj konkurenciji sastaće se Britanac Endi Marej i Tomaš Berdih iz češke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke