Uspešan start Lajovića i Krajinovića

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 07.07.2014.
15:52
Izvor: Sportske.net

Svoje turnire su uspešno započeli Dušan lajović i Filip Krajinović pobedama u prvim kolima Bastada i Ševeningena.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nakon velike borbe u prvom kolu ATP turnira u Bastadu u Švedskoj, srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala. On je bio bolji od Alberta Montanjesa, 103. tenisera sveta koji je svojevremeno pre 4 godine bio u top 30. Na kraju je bilo 2:1 za Srbina, po setovima 6:3, 1:6 i 7:6 (7:4).

Nakon jednog brejka Lajović je uspeo da reši prvi set u svoju korist, ali je u drugom setu popustio i dozvolio svom protivniku da mu čak dva puta uzme servis i izjednači rezultat.

Ušlo se u treći odlučujući set, koji je bio veoma neizvestan. Ponovo je Lajović izgubio svoj servis, ali je uspeo odmah da vrati brejk. Do taj-brejka obojica su suvereno držala svoje servis gemove da bi neizvesnost dostigla vrhunac.

Lajović je uspeo da reši taj-brejk u svoju korist (7:4) i da se tako plasira u osminu finala gde ga čeka poljski teniser, Janovic.

Sa druge strane, Filip Krajinović je takođe uspeo da se plasira u drugo kolo čelendžera u Ševeningenu pošto je sa 2:0 savladao holandskog tenisera Van Rijthovena, po setovima 6:2 i 6:4 za manje od sat vremena igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke