US Open - Više nije senzacija, Nadal bez plasmana u četvrtfinale

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.09.2016.
09:36
Izvor: Beta

Francuski teniser Luka Puj plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je noćas pobedio petog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, u pet setova 6:1, 2:6, 6:4, 3:6 i 7:6.

Beta/AP Photo/Alex Brandon
Beta/AP Photo/Alex Brandon

Povezane vesti

Luka Puj, 25. igrač sveta, pobedio je dvostrukog šampiona US Opena posle četiri sata i osam minuta igre.

Otkako je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu Rolan Garosa Nadal, na Grend Slem turnirima nije prošao dalje od osmine finala. Španac u poslednje dve sezone nije osvojio Grend Slem.

On je ove godine izgubio u prvom kolu na Australijan openu, sa Rolan Garosa se povukao pre meča trećeg kola zbog upale tetive levog zgloba, zbog koje je pauzirao dva i po meseca.

Puj će drugi put u karijeri igrati u četvrtfinalu nekog Grend Slem turnira, pošto je ove godine bio među osam najboljih na Vimbldonu.

To će biti prvi put posle 89 godina da su se u četvrtfinale US Opena plasirala trojica Francuza. Osim Puja tu su i Žo Vilfred Conga i Gael Monfis.  

Luka Puj će u četvrtfinalu igrati upravo protiv Monfisa, koji je u tri seta, 6:3, 6:2, 6:3 pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa.

Druga teniserka sveta Andželik Kerber iz Nemačke plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:3, 7.5. Ona će igrati protiv prošlogodišnje finalistkinje, Italijanke Roberte Vinči, koja je sa 7:6, 6:2 pobedila Ukrajinku Lesiju Curenko.

Dvostruka finalistkinka US Opena Dankinja Karolina Voznijacki igraće u četvrtfinalu protiv Letonke Anastasije Sevastove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VL
Monday, 05.09.2016
10:15

Zaista mi je žao Rafe. Tenisu itekako fale mecevi Rafe Rodzera i Noleta. Tenis je u poslednje vreme veoma ne zanimljiv