US Open - Nole sve bolji, stigao do 1/8 finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
20:37
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država pošto je dosta lako izašao na kraj sa domaćim teniserom Semom Kverijem.

Beta/AP Photo/Matt Rourke
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Nakon neuspeha na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju mnogi su pomislili da Novak Đoković neće uspeti da podigne formu do početka US Opena ali se sada čini da se Srbin nalazi u pravom ritmu.

Novak Đoković danas je upisao treću pobedu na US Openu koja mu je donela plasman u osminu finala a raduje to što se prvi nosilac na poslednjem Grend slemu sezone sve bolje oseća i ponaša na terenu.

Danas je pred Đokovićem kapitulirao Amerikanac Sem Kveri koji je "dostojan" otpor uspeo da pruži samo u prvom setu ali ga je Đoković na kraju savladao sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) za manje od sat i po vremena.

Prvi nosilac je u prvom setu osvojio svoj servis, a onda i napravio brejk, da bi ga posle odbranio i poveo sa 3:0. Odmah potom je ponovio isto i stekao nedostižnih 5:0, ali je potom izgubio jedan servis i dozvlio Amerikancu da priđe na 5:3.

Nakon toga je na svom servisu osvojio prvi set.

Slična situacija se desila i početkom drugog seta, kada je Đoković napravio dva brejka i poveo sa 3:0, samo da bi se Kveri vratio na 3:2. Srpski reprezentativac je potom zaigrao bolje i osvojio tri gema za 6:2.

Đoković je u trećem gemu prvog seta došao do brejka, i posle toga je sigurno priveo meč kraju.

U osmini finala Đoković će se sastati sa boljim iz duela Filipa Kolšrajbera i Džona Iznera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke