US open - Nadal počistio Del Potra, u finalu sa "debitantom"

Autor: Milovan Longinov
subota 09.09.2017.
09:47
Izvor: Sportske.net

Imamo veliko finale!

Epa/Gerry Penny
Epa/Gerry Penny

Povezane vesti

Nakon noćašnjih mečeva, dobili smo finaliste ovogodišnjeg US opena, a to su Rafael Nadal i Kevin Anderson.

Nadal je do finala došao nakon što je savladao Huana Martina del Potra, koji ovaj put nije mogao da parira Špancu, kao što je pre neki dan nadigrao Rodžera Federera.

Španac je posle 150 minuta igre pobedio je Huana Martina del Potra, 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

Nadal ima priliku za 16. grend slem trofej, samim tim i da se dodatno učvrsti na vrhu ATP liste.

Ovo će biti četvrto finale Nadala na US openu, u prethodna tri se sastao sa Novakom Đokovićem, a dva puta je osvajao turnir.

"Posle nekoliko problematičnih godina, povreda, sjajno je opet igrati u finalu ovde u Nujorku. Tri poslednja meča bila su veoma dobra za mene, ali ovaj je bio svakako najbolji. Imam još tu strast da igram svom snagom, dolaziću ovde još mnogo godina",
rekao je Nadal.

Drugi finalista je sjajni Kevin Anderson, koji je u 31. godini stigao do prvog grend slem finala, pošto je u polufinalu nadigrao Pabla Karenja-Bustu – 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

"Prvo finale, ovo je ostvaren san za mene. Dozvoliću sebi da sutra proslavim ovu pobedu. Bilo je teško, osećao sam nervozu na početku, Pablo je sve vraćao. Uspeo sam da se resetujem u drugom setu, da počnem bolje da udaram, i ritern je proradio, na kraju, moram biti zadovoljan igrom", rekao je Anderson posle meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke