TSS žali zbog odluke Ane Ivanović

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.04.2016.
16:54
Izvor: Beta

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je danas da žali zbog odluke Ane Ivanović da više ne igra za reprezentaciju.

Beta/AP Photo/Dmitri Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Povezane vesti

"Ana Ivanović je saopštila da se povlači iz Fed kup reprezentacije Srbije. Sportska diva, koja je mnogo dala srpskom tenisu, izazvala je time pomešana osećanja... Izuzetno nam je žao što Ana Ivanović, teniserka koja svojom pojavom, ponašanjem i igrom pleni i na terenu i van njega, neće više braniti boje Srbije", navodi se u saopštenju TSS.

Iz TSS su poručili da je Ana Ivanović zlatnim slovima ispisala istoriju tenisa i da ne bi bilo pošteno prenebregnuli čitav niz činjenica iz njene plodne karijere, da je bila članica reprezentacije Srbije koja se takmičila u Svetskoj A grupi, zatim to što je osvojila titulu vicešampiona sveta u Fed kupu i što je bila broj 1 na WTA listi i podigla pehar na Rolan Garosu.

"Devojka kojom smo se s razlogom ponosili, čijim smo se uspesima radovali i dalje je ona naša Ana kojoj je dovoljno pomenuti ime, bez prezimena, pa da cela Srbija zna o kome je reč. Zlatnim slovima ispisala je našu tenisku, ali i sportsku istoriju. Bila je dobar ambasador Srbije, te joj zato možemo reći samo jedno veliko hvala", navodi se u saopštenju.

Teniski savez Srbije demantovao je navode pojedinih medija da je u komunikaciji sa Savezom Ana Ivanović izrazila nezadovoljstvo odnosom sredstava javnog informisanja prema njoj.

"Komunikacija koja je u poslednja dva meseca vodjena izmedju Saveza i Ane povodom njene namere da se povuče iz Fed kup reprezentacije nije se odnosila na odnos medija prema njoj"
, dodaje se.

Ana Ivanović je posle 10 godina odlučila da se povuče iz reprezentacije i o tome je TSS obavestila pismom, u kojem je navela da je tenis specifičan sport, da i druge teniserke povremeno izostaju iz Fed kupa, i da joj nije jasno zašto je u njenom slučaju došlo do negativne analize i zlonamernih komentara.

"Za nekoga ko je uvek rado nastupao za reprezentaciju uvredljivo je da budem predstavljena kao neko ko ne želi da igra za svoju zemlju i zato je najbolje da se jednostavno povučem, stavim tačku na sve spekulacije, a time i dam šansu mlađim igračicama da stiču dragoceno iskustvo u Fed kupu", napisala je Ivanović u pismu TSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 13.04.2016
10:26

Već sam pisao komentar na temu želje da se igra ili ne za reprezentaciju. Dok igraš za reprezentaciju u FED kupu možeš da nastupaš i na drugim reprezentativnim takmičenjima, kao što je Olipijada. Ako ne igraš za reprezentaciju u FED kupu nema igranja na Olipijadi. To bi trebao da bude stav TSS-a i onda neće biti sad hoću da igram za reprezentaciju jer mi odgovara, a kad mi ne odgovara neću. Kad su Rusi mogli da uslove Šarapovu, zašto ne bi i TSS mogao da uslovi naše teniserke.

avatar
insenic
Monday, 11.04.2016
17:20

Vreme ovog pekmeza davno je proslo...

avatar
paja patak
Monday, 11.04.2016
20:26

Ovo što si napisao samo potvrđuje da je bila u pravu!