Troicki: "Publika mi je pomogla, spreman sam za dubl"

Autor: Beta Beta
petak 06.03.2015.
19:03
Izvor: Beta

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas posle preokreta i pobede nad Hrvatom Bornom Ćorićem u drugom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa da mu je publika u važnim trenucima dala snagu i dodao da je spreman za sutrašnji dubl meč.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Troicki je posle velike borbe i preokreta doneo i drugi poen Srbiji, tako da je naša reprezentacija već posle prvog dana došla na prag konačne pobede.

"Definitivno mi je publika dala snagu u važnim trenucima. Osetio sam u trećem setu da se lomi meč i publika je mi je tada pružila najbolju podršku, posle koje sam se ja osetio jačim. On je tada pao u igri... Napokon mi je iskustvo pomoglo... Drago mi je da sam pobedio u ovom važnom duelu", rekao je Troicki za RTS posle meča.

Srbija je danas povela sa 2:0 protiv Hrvatske u Kraljevu u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Prvi trijumf zabeležio je Novak Đoković, koji je sa 3:0 u setovima pobedio Mata Delića, a na 2:0 je povisio Troicki, koji je sa 3:2 savladao mladog Bornu Ćorića.

Troicki je kazao da je Ćorić bio bolji rival u prva dva seta, ali da se njegovm agresivnošću od trećeg seta to promenilo na terenu.

"Nisam imao odgovor na njegovu igru u prva dva seta, pogotovo u drugom. Delovao je dosta jače u dugim razmenama... Morao sam nešto da promenim i to sam učinio izlascima na mrežu. Počeo sam da igram agresivnije, onako kako je plan bio od početka. Zadovoljan sam što na kraju sve uradio kako je trebalo", kazao je Troicki.

U Hali sportova u Kraljevu sutra je na programu dubl meč, a Troicki je rekao da se fizički oseća spremnim za taj duel.

"Spreman sam. Nemam problema sa fizičkom pripremljenošću. Trenirao sam dosta u prethodnom periodu, više nego ikada i mogu mečeve da igram svaki dan", rekao je Troicki.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 06.03.2015
20:25

Ne treba Troicki bez veze da se troši, Krajinović/Zimonjić ili Bozoljac/Zimonjić bi trebali da nastupe sutra. Još jednom čestitam Viktoru, nije se lako vratiti posle 0:2, a dosta teže bi nam bilo da je danas izgubio, čak bi možda Hrvati imali blagu prednost.