Troicki: "Odličan je osećaj savladati Ferera"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.09.2014.
17:34
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki ostvario je u četvrtak najveći trijumf od trenutka kada se vratio na teren nakon isteka suspenzije, a pobeda nad Davidom Fererom ujedno je bila prva nad Špancem u dosadašnjem toku karijere.

Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider
Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider

Povezane vesti

Višemesečna suspenzija koju je ITF izrekao Viktoru Troickom nije pokolebala srpskog tenisera koji se posle svega vratio na teren odlučan u nameri da dokaže kvalitet i vrati se u sam vrh svetskog tenisa.

Srbin je u četvrtak ostvario najveću pobedu od trenutka povratka na teren, pošto je u drugom kolu turnira iz serije 250 u Šenženu eliminisao Španca Davida Ferera.

"Ne želim ovde da stanem. Mislim da igram dobro – ići ću meč po meč i pokušaću da uživam što je više moguće. David je veliki borac i odličan igrač. Uvek daje sve od sebe i neverovatno je što sam ga pobedio jer ranije protiv njega nisam imao šanse" kazao je Troicki.

Bio je to četvrti međusobni susret Davida Ferera i Viktora Troickog a na tri prethodna Srbin nije uspeo da osvoji nijedan set a danas je slavio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

"Možda je ovo bila bolja podloga za mene, ali svejedno je odličan osećaj dobiti ga. Ovaj trijumf je poseban za mene" priznao je Troicki.

Naš teniser do sada nije često uspevao da izađe na kraj sa teniserima koji su rangirani u TOP 10, pošto je na 50 mečeva do sada imao samo tri pobede.

U pokušaju da se domogne polufinala Viktoru će se na putu naći Kolumbijac Santijago Hiraldo sa kojim je imao prilike da se sastane samo jednom u dosadašnjem toku karijere i to pre četiri godine kada je Hiraldo slavio u Hertogenbošu rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke