Tri od tri - Početak iz snova za srpske tenisere!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.01.2017.
09:09
Izvor: Beta

Svo troje srpskih tenisera koji su prvog dana takmičenja na Australijan openu izašli na terene ostvarili su pobede i plasirali se u drugo kolo prvog Grend slema sezone.

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Srpski teniseri Jelena Janković, Viktor Troicki i Dušan Lajović plasirali su se danas u drugo kolo singla na Otvorenom prvenstvu Australije.

Jelena Janković je u tri seta 2:1 (6:1, 1:6, 6:4) eliminisala Lauru Sigmund iz Nemačke, a protivnica u drugom kolu biće joj, takođe Nemica, Julija Gerges, koja je bez problema bila bolja od Katerine Siniakove.

Viktor Troicki je sa 3:2 u setovima (6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3), posle skoro tri sata igre, pobedio Damira Džumhura iz BiH.

Njegov protivnik u drugom kolu biće pobednik duela između Džejmsa Dakvorta i Paola Lorencija.

Dušan Lajović je Stefana Robera, koji je 39. mesta bolje plasiran na ATP listi, pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3), za dva sata i dva minuta igre.

Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik duela u kom se sastaju 12. nosilac, Francuz Žo-Vilfred Conga i Tijago Monteiro iz Brazila.

Rumunka Simona Halep prva je od nosilaca koja je završila takmičenje na početku turnira. Četvrta na WTA listi je izgubila u prvom kolu od Amerikanke Šelbi Rodžers sa 2:0 (6:3, 6:1).

Pobede u prvom kolu su očekivano zabeležile Monika Pug, Gabrine Mugurusa, Venus Vilijams, Žeremi Šardi i Kei Nišikori.

Nišikori je imao najviše problema od favorita, pošto je tek posle pet setova i tri sata igre bio bolji od Andreja Kuznjecova iz Rusije.

Australijanka Destini Ajava postala je prva teniserka rođena 2000. godine, koja je igrala meč glavnog žreba Grend slem turnira.

Ova 16-godišnjakinja, koja je dobila posebnu pozivnicu je, ipak, izgubila na početku Otvorenog prvenstva Australije od Nemice Mone Bartel sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke