Tjanđin - Crnogorka se revanširala Bojani

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.10.2015.
10:19
Izvor: Sportske.net

Crnogorska teniserka Danka Kovinić revanširala se Bojani Jovanovski za poraz na turniru u Gvangžuu čime je srpsku teniserku ostavila bez plasmana u finale Tjanđina.

Beta/Xinhua/Yue Yuewei
Beta/Xinhua/Yue Yuewei

Povezane vesti

Drugi međusobni susret Bojane Jovanovski i Danke Kovinić pripao je crnogorskoj teniserki koja je u polufinalu turnira u Tjanđinu slavila rezultatom 2:1 (6:4, 6:7, 6:2).

Bojana i Danka su se prvi put u karijeri međusobno sastale pre manje od mesec dana u prvom kolu turnira u Gvangžuu kada je srpska teniserka slavila bez mnogo muke.

Polufinale turnira u Tjanđinu bilo je znatno neizvesnije o čemu svedoči i podatak da je meč trajao gotovo dva i po sata.

Prvi set je prelomljen u njegovom drugom delu kada je Kovinićeva dva puta oduzela servisa Bojani Jovanovski. Crnogorka je prvo povela sa 5:2 u gemovima ali je onda Bojana vezala dva gema i vratila brejk, da bi potom usledio još jedan brejk Danke Kovinić u situaciji kada je Srpkinja servirala za izjednačenje i ostanak u setu.

U nastavku smo videli još više neizvesnosti. Po jedan brejk u drugom setu značio je odlazak u taj-brejk gde je više sreće imala Bojana Jovanovski koja je na taj način meč odvela u treći set.

Pitanje pobednika rešeno je u uvodnoj fazi trećeg seta kada je Bojana napravila previše grešaka i protivnici dozvolila čak tri brejka čime je izgubila šanse da se vrati u igru i izbori se za plasman u finale turnira u Tajnđinu.

Danka Kovinić će u finalu igrati protiv druge nositeljke Agnješke Radvanjske koja je u drugom polufinalu bila bolja od Katarine Pliškove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke