Tipsa zakazao duel sa Marinom Čilićem

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.06.2017.
19:21
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala turnira u Hertogenbošu i tako zakazao duel sa prvim nosiocem Marinom Čilićem.

Epa/Kiyoshi Ota
Epa/Kiyoshi Ota

Povezane vesti

Trijumfom nad Japancem Juičijem Sugitom srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala turnira u Hertogenbošu.

Meč je trajao dva sata a Janko Tipsarević je slavio rezultatom 2:1 (7:6, 3:6, 6:0) pa će u osmini finala na megdan prvom nosiocu.

Srpski teniser je prvi set dobio nakon taj-brejka iako je bolje otvorio meč i prvi stigao do brejka. Prednost koju je stekao na startu Janko nije uspeo da zadrži ali je kroz taj-brejk stigao do vođstva.

Japanac je u drugom setu imao adekvatan odgovor. Tipsa je propustio tri brejk lopte u drugom gemu a onda je usledila kazna pošto je Sugita u sledećem gemu oduzeo servis srpskom teniseru.

Do kraja seta Sugita pravi još jedan brejk i poravnava rezultat u setovima.

Sve što Janku nije išlo od ruke u drugom setu vratilo se u trećem kada je počistio protivnika sa terena i bez izgubljenog gema stigao do trijumfa.

Naredni protivnik Janka Tipsarevića biće Marin Čilić koji je u prvom kolu bio slobodan kao prvi nosilac. Biće to deseti međusobni duel dvojice tenisera, a Čilić trenutno ima mnogo bolji skor jer vodi sa 7:2 u pobedama.

Turnir u Hertogenbošu igra se u sklopu priprema za Vimbldon. Ukupan nagradni fond iznosi 660,375 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke