Švajcarsko polufinale

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.09.2015.
08:41
Izvor: Beta

Švajcarski teniseri Rodžer Federer i Stan Vavrinka plasirali su se u noći između srede i četvrtka u polufinale Otvorenog prvenstva SAD .

BETA/AP Photo/Matt Rourke
BETA/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Federer je u četvrtfinalu savladao Francuza Rišara Gaskea sa 3:0, u setovima 6:3, 6:3 i 6:1 posle samo 87 minuta igre.

Drugi teniser sveta je odigrao još jedan odličan meč na ovogodišnjem Ju-Es Openu. On je protiv Francuza upisao čak 50 direktno osvojenih poena i 21 neiznuđenu grešku. S druge strane, Gaske je imao samo osam "vinera".

Federer je u prvom setu napravio jedan brejk, dok mu je u naredna dva seta to dvaput polazilo za rukom. Gaske tokom celog meča nije uspeo da pripreti na Švajcarčev servis i dođe do šanse za brejk.

Ubedljivu pobedu ostvario je i Vavrinka, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Južunoafrikanca Kevina Andersona sa 3:0, u setovima 6:4, 6:4 i 6:0.

Vavrinka je imao nešto teži zadatak protiv Andersona, pošto je na terenu proveo 20 minuta više nego njegov sunarodnik.

Iako je Švajcarac imao problema da pogodi prvi servis, nije dozvolio Andersonu da mu oduzme servis, a i se suočio sa samo jednom brejk loptom. Vavrinka je u prva dva seta do brejkova dolazio u samoj završnici, da bi u trećem uspostavio kontrolu od samog početka i na kraju zakazao duel sa Federerom u polufinalu Ju-Es Opena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Larion@
Thursday, 10.09.2015
14:54

Koliko god nam zelja bila velika da Nole osvoji US OPEN ono sto Federer demonstrira je strasno.Covek u cetvrtoj deciniji zivota pomera granice ovog sporta,improvizuje,menja stil igre,poboljsava svoje udarce,jednostavno napreduje.Recimo promenu u nacinu igre ili bilo kakav progres u igri Novaka na mrezi ja jos uvek ne vidim.To su jos uvek duge razmene sa osnovne linije,bez previse rizika i improvizacije.Ostali su mu jedino ta njegova telesna fleksibilnost, odlican ritern i inat, elementima sa kojima je jos uvek enigma za ostale tenisere,ali definitivno nije napredovao u igri.Novak je apsolutno fizicka i mentalna gromada i po tome ostace zapamcen,ali nazalost ne i po igri.Razlika izmedju i njega i Federera je genijalnost koja je definitivno na strani Rodzera, koja omogucuje njegovom telu jos nekoliko godina mesto na vrhu i jos toliko vremena istinska pretnja sest godina mladjem Novaku

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 10.09.2015
11:52

I Srpsko polufinale!!