Švajcarski triler, Federer u finalu!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 16.11.2014.
00:04
Izvor: Sportske.net

Posle velike borbe u tri duga seta, Federer je uspeo da savlada sunarodnika Vavrinku i sutra će sa Đokovićem igrati u finalu Londona! Stariji Švajcarac je slavio sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5 i 7:6.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Federer je počeo neočekivano mlako, što je Vavrinka iskoristio. Već u trećem gemu Sten je oduzeo servis starijem sunarodniku, a vrlo brzo je bilo i 5:2.

Ipak, Federer je tada počeo da se budi, vratio je jedan brejk, ali nije mogao više od toga, pa je Vavrinka osvojio prvi set rezultatom 6:4.

U drugom setu viđena je mnogo veća borba. Federer je servirao mnogo bolje, nije dozvolio Vavrinki nijednu brejk loptu, dok je on propustio tri u šestom gemu.

Igralo se do 12. gema, a kada su svi očekivali tajbrejk Federer je zaigrao sjajno i oduzeo servis protivniku bez izgubljenog poena i osvojio drugi set rezultatom 7:5.

U trećem setu se očekivalo da Federer nastavi sa serijom i već na početku reši pitanje pobednika, ali je Rodžerova igra ponovo pala, Vavrinka je to iskoristio i došao do brejka. U osmom gemu Federer je imao dve brejk prilike da vrati izgubljeno, nije uspeo, pa je Vavrinka poveo sa 5:3 i došao na gem do pobede.

Federer je odservirao za ostanak u meču i prepustio Vavrinki da servira za pobedu. Vodila se velika borba u ovom gemu, Vavrinka je propustio tri meč lopte i Federer je uspeo da dođe do brejka. U sledećem gemu se stariji Švajcarac ponovo izvukao, spasio je dve brejk lopte i uspeo da potpuno preokrene rezultat i prebaci pritisak na stranu Vavrinke.

Vavrinka je uspeo da osvoji svoj servis gem, i ušlo se u tajbrejk.

Federer je odmah oduzeo servis protivniku, Vavrinka je brzo uzvratio, ali je Federer ipak sa 4:2 otišao na mini predah. Vavrinka je smanjio na 5:4, imao još jednu meč loptu, ali je Federer uspeo da preokrene i sjajnim štop volejom završi tajbrejk sa 8:6, pa će se sutra, možemo reći posle svega što smo videli potpuno očekivano, sastati sa Novakom Đokovićem u finalu Londona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Sunday, 16.11.2014
03:45

zasluzio je da izgubi ali covek je rodjen pod srecnom zvezdom.

avatar
Dragan Petković
Sunday, 16.11.2014
03:44
avatar
MomoMUFC
Sunday, 16.11.2014
01:47

Majstore svaka ti čast! Da se iz ove situacije izvuče može samo teniski mag kakav je Federer.

avatar
EX Ronnie O\'Sullivan
Sunday, 16.11.2014
01:09

sten je sam sebe pobjedio...nevjerovatno je da je na mec loptama ,kad je servirao ,na drugi servis izlazio na mrezu,i to uporno...ipak je presudilo iskustvo...sutra spektakl...IDEMO NOLE

avatar
Sunday, 16.11.2014
13:14

pa to ti je razlika izmedju najboljih i samo tenisera ;) a to je Vavrinka,odlican je on,ali kada treba da igra najbolje to ne pokaze xD