Šteta - Viktor ispustio pobedu protiv Ferera!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.10.2016.
20:13
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki bio je na pragu plasmana u polufinale turnira u Beču ali je branilac trofeja David Ferer "preživeo".

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki bio je na pragu velikog uspeha na turniru u Beču, ali je na kraju ostao bez plasmana u polufinale usled poraza od Davida Ferera.

Četvrtfinalni okršaj dvojice tenisera trajao je dva i po sata a Viktor je poražen rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 7:5) iako je bio na pragu preokreta i imao meč loptu.

Četvrti međusobni susret dvojice tenisera bolje je počeo po Davida Ferera pošto je Viktor u prvom gemu propustio dve brejk lopte a nedugo zatim je izgubio servis što se pokazalo presudnim za konačan ishod prvog seta.

Gotovo identična situacija viđena je u drugom setu, s tim što je Viktor Troicki nakon napravljenog brejka u četvrtom gemu u nastavku propustio još dve brejk lopte i šansu da nešto brže stigne do izjednačenja.

Usledio je set odluke koji srpski teniser otvara na najbolji mogući način, brejkom već u prvom gemu koji je odmah zatim potvrdio iako je Ferer imao dve brejk lopte.

Nakon serije od sedam gemova tokom kojih nije bilo brejkova srpski teniser stiže do meč lopte ali David Ferer uspeva da ostane u meču i već u narednom gemu vrati brejk. Usledila je fantastična završnica tokom koje je publika uživala u sjajnom tenisu.

David Ferer je najpre osvojio gem na svoj servis, a potom je u narednom iskoristio četvrtu brejk loptu koja je ujedno bila i meč lopta i tako obezbedio plasman u polufinale gde će se sastati sa boljim iz duela Endija Mareja i Džona Iznera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke