Šta je Novakova mana u igri i zašto Federer nema tih problema?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2017.
17:01
Izvor: Sportske.net, politika.rs

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije dao je odgovore i na ova pitanja, uz kritiku Đokovićevom trenerskom timu.

Epa/Paul Buck
Epa/Paul Buck

Povezane vesti

Posle najnovijih eliminacija u Akapulku i Indijan Velsu, u teniskim krugovima je i dalje jedna od gorućih tema kriza u kojoj se i dalje nalazi naš najbolji teniser Novak Đoković.

Iz svog, stručnog ugla, ovu temu analizirao je i dugogodišnji teniski trener i selektor našeg nacionalnog tima Radmilo Armenulić u intervjuu za ''Politiku''.

On smatra da Đokovićev najveći problem nije ni način ishrane, niti psihološka slabost, već da je ključ u dobrom i kvalitetnom radu na treninzima. S tim u vezi, nije zadovoljan ponašanjem njegovog aktuelnog tima u poslednje vreme i podrškom koju pružaju Novaku tokom mečeva.

''Pogledi iz lože daju impuls. To je ranije radio Vajda, ustajući kada treba. Radio je i Beker. Vemić to ne radi, kao ni drugi sa klupe. Mislim da ni štab ne reaguje kako treba u periodu krize. Čini mi se da mu možda na tribinama nedostaje i otac Srđan. Mnogi su mislili da mu smeta, a ja mislim da je obratno'', objašnjava Armenulić.

Ne slaže se sa komentarima da je Nole već veteran i da i godine polako uzimaju danak, smatra da je u najboljim teniskim godinama, ali je otkrio i nedostatke u Novakovoj igri koje mora da ispravi i donekle koriguje (iscrpljujući) stil igre sa osnovne linije.

Federer tih problema nema i zato i u 36. godini postiže vrhunske rezultate.

''Jedina je opasnost da je sporiji. Znači da igra mora da se menja, a poeni skrate, jer će mu nedostajati po jedan korak. Za to mora da usavrši volej i pristup mreži, a to je pitanje treninga. Federer ima veći repertoar i lakše mu je da se prilagodi godinama, dok Nadal retko ide napred, kao i Mari'', ističe Armenulić.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Sunday, 26.03.2017
20:34

Nole nije pomerio svoju igru 3 godine ni milimetar unapred,jedini igracki problem koji ima je sto jednostavno ne prepoznaje momenat kada krenuti na mrezu ,to kad bi poboljsao vladao bi jos 8 godina-koji smetac Vemic treba da angazuje majstora -Radeka Stepaneka.

avatar
MDzemail
Sunday, 26.03.2017
19:10

Kao prvo Armenulic je glup ako poredi Novaka i Federera. Moramo se pomiriti sa cinjenicom da je svajcarac najbolji u istoriji i tacka. Njemu niko nije ni blizu. Sto se Novaka tice, najbolji teniser u istoriji sa ovih prostora. Ostavite coveka. Ne moze vecito biti prvi i pobedjivati. Porediti Novaka sa Federerom je isto kao da poredis Gregora Dimitrova sa Noletom. Znam da Armenulica boli to sto je Federer najbolji, ali nek pogleda JEDNOM istini u oci.

avatar
zmajkula
Monday, 27.03.2017
11:08

Dzemaile care samo da te obavijestim da si dobio minus.

avatar
Samo Barsa1
Sunday, 26.03.2017
17:48

Novak osvajo turnire kad su Nadal i Federer bili u najboljoj formi i godinama, dok je Feder osvajo Grend Slemove u eri Rodika, hahah, i kad je Novak bio previse mlad i iskusan.

avatar
_mladen_
Monday, 27.03.2017
05:35

To bas nije tacno, pola ovoga sto je Novak osvojio, osvoji je kad su se svi raspadali. Budimo malo objektivan, Federer je tenis, pomiri se sa tim. Covek u 36 samara ostale tenisere, zato sto ne igra tenis na snagu kao sto ostali cine. Nema bespotrevnih lupanja loptice po sredini terena, vec se odmah napada. Federer je kao sto je Dzordan u kosarci. Noletu svaka cast, ali to je cinjenica.

avatar
_mladen_
Monday, 27.03.2017
16:38

Pojeli ga bas u periodu kad nije igrao ni blizu svog najboljeg tenisa. Sam covek kaze zasto je najbolji igrac, jer ima raznovrsne udarce i ne zavisi od snage koliko zavise Novak, Nadal i Marej. Prihvati to slobodno, nije tesko.

avatar
Samo Barsa1
Monday, 27.03.2017
14:23

Nadal i Novak ga pojeli u medjusobnim duelima, osvajo grend slemove kad je.igrao Rodik i ostali amateri, haha.

avatar
Čeki
Sunday, 26.03.2017
17:18

Ma zasto dovede onog glupog Vemica da mi je znati? Nikakva igrac, niti trener.

avatar
Krešimir Krešo_fb
Sunday, 26.03.2017
17:06

Novak je teniska legenda, 2 ili 3 svih vremena i pustite malo covjeka, Federer ima igru koja trpi godine, a i on je jedinstven, takav se neće roditi..Ali Novak je zasluzio vise postovanja, a ne da svako daje svoje misljenje

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 26.03.2017
17:24

Svaka cast brate...