Šok - Hrvatski ''džin'' prejak za Novaka!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.01.2015.
17:32
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Dohi nakon poraza od iskusnog Hrvata Iva Karlovića.

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Posle rane eliminacije Španca Rafaela Nadala, još jedno veliko iznenađenje na turniru u Dohi - Novak Đoković je poražen večeras od Hrvata Iva Karlovića.

Hrvat je na kraju slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4, posle dva časa i 18 minuta igre.

Koliko je problema Karlović zadao Đokoviću najbolje govori podatak da je srpski teniser osvojio svega tri poena na servis protivnika u prvom setu, a jedinu brejk loptu u tom delu meča imao je Hrvat i to u prvom gemu.

Drugi set je tek priča za sebe. Obojica su bili oprezni na svoj servis pa prilika za brejk nije bilo. Neizvesno je bilo i u drugom taj-brejku pošto u prvih 10 poena nije bilo "mini-brejka" a onda je Karlović iskoristio drugu set loptu i poravnao na 1:1.

U trećem setu potpuni preokret, presudio je brejk u sedmom gemu. Ponovo Đoković nikako nije uspevao da dođe do brejka, postajao je sve nervozniji kako se meč bližio kraju, što je iskusni Hrvat iskoristio u sedmom gemu, osvojio gem na Novakov servis, a onda bez većih problema sačuvao stečenu prednost.

U polufinalu, Ivo Karlović će se sastati sa Špancem Davidom Fererom, koji je četvrti nosilac na ovom turniru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misko Latincic
Thursday, 08.01.2015
18:43

Ivo Karlovic, najubojiti servis u povijesti tenisa, to je i sam Nole rekao