Sjajna Ana u četvrtfinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 31.05.2015.
15:32
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon pobede nad Ekaterinom Makarovom! Na kraju je bilo 2:1 u setovima (7:5, 3:6 i 6:1).

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Nakon Australijan Opena 2014. godine konačno ćemo gledati Anu Ivanović u četvrtfinalu nekog gren slem turnira.

Iako rezultat to ne pokazuje, Ana je odigrala fenomenalan meč danas uz samo par grešaka zbog kojih je na kraju i izgubila ovaj jedan set protiv, takođe, odlične Ekaterine Makarove.

Bio je ovo jedan od derbija osmine finala imajući u vidu da je Ana 7. na WTA listi, a Makarova na devetoj poziciji.

Ana je loše krenula u prvom setu, izgubila je gem na svoj servis, ali je pre prekida zbog kiše uspela da vrati brejk i da povede sa 3:2. Već se tada videlo da je Ana ušla odlično u meč i da ćemo gledati sjajan duel.

Suvereno je naša teniserka osvajala gemove na svoj servis, da bi na servis Makarove pri rezultatu 6:5 uspela da dobije poen na prvu set loptu i da povede sa 1:0.

Vetar je predstavljao veliki problem na startu drugog seta, Ana je odmah izgubila gem na svoj servis uz veoma slabe servise, a do samog kraja ovog seta videli smo još bolji tenis nego u prvom.

Ipak, prvi gem je presudio, Makarova je uz još jedan brejk u poslednjem gemu ovog seta pri rezultatu 5:3 uspela da uvede meč u treći, odlučujući.

A onda, totalna dominacija Ane Ivanović.

Brzo je povela sa 2:0, potom i sa 4:1 uz dva brejka, da bi na servis Svitoline došla i do 6:1 za veliku pobedu, pobedu kakvu nije imala još od Australijan Opena kada je izbacila Serenu Vilijams u osmini finala tog takmičenja.

Ana će u polufinalu igrati protiv Eline Svitoline, 20-ogodišnje Ukrajinke koja je trenutno na 21. mestu WTA liste.

Inače, današnja pobeda Ane Ivanović je prva pobeda protiv teniserke iz top 20 u ovoj sezoni, a takođe joj se desilo po prvi put u karijeri da pobedi tri meča na tri seta na jednom gren slemu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Sunday, 31.05.2015
16:00

Iznenadjenje za mene :) Sad slede pravi mecevi za nju,da vidimo koliko moze :)