Sinsinati - Ana "prokockala" polufinale

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.08.2015.
21:29
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Sinsinatiju iako je lako mogla do pobede nad najboljom na svetu i prvom nositeljkom na pomenutom turniru.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Šesta nositeljka na turniru u Sinsinatiju oprostila se od daljeg toka takmičenja nakon poraza koji je doživela u četvrtfinalnom duelu sa Serenom Vilijams.

Jubilarni deseti međusobni susret Serene Vilijams i Ane Ivanović pripao je Amerikanki koja je posle preokreta slavila rezultatom 2:1 (3:6, 6:4, 6:2) u meču koji je trajao gotovo dva sata.

Prvi set pripao je srpskoj teniserki koja je napravila brejk više u odnosu na prvu nositeljku na turniru. U nastavku meča Serena Vilijams uzvraća udarac, stiže do tri dobijena gema na startu drugog seta ali onda dva puta gubi servis i dozvoljava Ani da preuzme kontrolu nad rezultatom.

Posle sedam odigranih gemova u drugom setu Ana Ivanović je imala prednost 4:3 i šansu da potvrdi prednost brejka. Umesto da trasira put ka pobedi Ivanovićeva ponovo gubi servis, vraća protivnicu u život pa Serena posle tri propuštene koristi četvrtu set loptu i poravnava rezultat na 1:1.

Nove šanse da meč odvede u pravcu koji njoj odgovara Ana Ivanović je imala na startu trećeg seta kada odmah napravila brejk i povela sa 2:0. Usledio je furiozan odgovor Serene Vilijams koja je do kraja seta vezala šest gemova i tako kompletirala preokret.

Na taj način Amerikanka je stigla do devete pobede u međusobnim mečevima sa Anom Ivanović, dok srpska teniserka ostaje na jedinom trijumfu koji je ostvarila 2014. godine na Australijan Openu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke