Simon: ''Mnogi su želeli moju pobedu''

Autor: Beta Beta
nedelja 24.01.2016.
15:28
Izvor: Beta

Simon žali zbog poraza.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Francuski teniser Žil Simon ocenio je posle današnje eliminacije sa Otvorenog prvenstva Australije od Novaka Đokovića da je odigrao dobar meč, ali da je srpski teniser bio bolji rival, uprkos velikom broju neiznudjenih grešaka i dodao da je na kraju zasluženo pobedio.

"Nije lep osećaj kada izgubite posle skoro pet sati igre. Uvek je loše kada izgubite posle velike borbe i pet setova. Bilo je mnogo dobrih stvari danas u mojoj igri i meč je mogao da ode u moju korist, ali danas očigledno nije bilo sudjeno", rekao je Simon na konferenciji za novinare.

Simon je danas poražen od Djokovića u četvrtom kolu Australijan opena sa 3:6, 7:6 (1), 4:6, 6:4, 3:6. Francuz je rekao da su mnogi teniseri priželjkivali njegovu pobedu nad prvim tenisrom sveta.

"Znam da je mnogo igrača želelo da danas pobedim. Mnogo igrača bi se bolje osećalo da je Djoković ispao. To je sasvim normalno, jer je on najbolji teniser sveta. Teško je igrati na način kao ja, ali i kao Novak. Svi imamo različite kvalitete", rekao je Simon.

Na pitanje novinara kako je uspeo da namuči Djokovića i osvoji dva seta protiv njega, Simon je rekao da uvek ima plan, ali da ne želi mnogo da priča o tome.

"Tačno sam znao šta radim, ali vam neću reći plan. Poznajem ga dobro. Svi znamo ko je on i koliko je teško naći pravi udarac i rešenje u mečevima sa njim. Znamo koliko je teško da se protiv njega osećamo boljim na terenu. Danas je plan funkcionisao. Zabeležio je 100 neiznudjenih grešaka, plan je funkcionisao, što je dobro za mene, ne za njega, medjutim, to opet nije bilo dovoljno", rekao je Simon.

Upitan da li će svoj plan podeliti sa ostalim teniserima s tura, Francuz je rekao da nema šta da deli.

"Ako neki igrači mogu da shvate šta pokušavam da učinim na terenu protiv njega, to je dobro za njih. Ako žele da igraju jednostavno i drže se svojih kvalitet, to je dobar pristup. Mnogi igrači su i srećni kada nisu u istom delu žreba sa njim, ali to je i normalno, jer je on najbolji na svetu . 

On je dodao da se plan nije mnogo menjao tokom godina, jer je Djoković konstatno napredovao.

"Nije lepo reći da se plan nije menjao godinama, jer je on i dalje prvi teniser sveta. Stvar je u tome što on napreduje, tako da moram i ja da napredujem. Moja današnja igra je bila blizu onoga kako sam želeo da igram u prošlosti, medjutim, tada nije bio na ovom nivou i nije bio u potpunosti spreman. Ja bih možda s današnjom igrom dobio meč u prošlosti, ali on je napredovao od tada i to stvara razliku", rekao je Simon.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke