Serena se mučila, ali izborila plasman u drugo kolo Vimbldona

Autor: Beta Beta
utorak 28.06.2016.
21:58
Izvor: Beta

Najbolja teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams, plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u prvom kolu pobedila Amru Sadiković iz Švajcarske sa 6:2 i 6:4.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Amerikanka se prlilično mučila protiv 148. teniserke na WTA rang listi koja je do glavnog žreba došla kroz kvalfikacije.

Serena Vilijams se najviše mučila na servisu, ali je i pored toga uspela da odigra dovoljno dobro da zabeleži svoju 80. pobedu u karijeri na Vimbldonu i plasira se u drugo kolo.

"Nikada nikoga ne potcenjujem. Bio je ovo jedan zaista dobar meč i mislim da nije bio teži od onoga što sam očekivala. Definitivno je bio težak, ali ja uvek očekujem da će protivnice igrati na svom najvišem nivou", rekla je Vilijamsova, koja je upisala četiri "as" udarca i čak pet duplih grešaka.

Na pitanje novinara šta je danas bilo dobro u njenoj igri protiv Sadikovićeve, ona je rekla da je zadovoljna zbog "dobre i brze" igre na početku meča.

Od osvajanja prošlogodišnjeg Vimbldona, Serena Vilijams je imala dosta muka na Grend slemovima. Prošle godine poražena je u polufinalu US Opena, a ove godine u finalima Otvorenog prvenstva Australije i francuskog Rolan Garosa.

Njoj je potreban još jedan Grend slem trofej kako bi se izjednačila s legendarnom Štefi Graf po osvojenim titulama na najvećim turnirima (22).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke