Serena preokretom do četvrtfinala!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.01.2015.
09:09
Izvor: Beta

Prva teniserka sveta se plasirala u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije nakon uzbudljivog meča.

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Povezane vesti

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je danas posle preokreta pobedila 24. igračicu na WTA listi, Španjolku Garbine Mugurusu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2).

Mugurusa je povela u meču zahvaljujući brejkovima u petom i sedmom gemu, ali je Vilijams uspela da se vrati, u drugom i trećem setu je po dva puta oduzela servis protivnici i za nešto više od dva sata igre izborila plasman medju osam najboljih.

Prva teniserka sveta se tako "osvetila" Mugurusi za poraz u meču na Rolan Garosu prošle godine, u kojem je uspela da osvoji samo četiri gema.

Petostruka pobednica Australijan opena Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv 10. teniserke sveta, Dominike Cibulkove iz Češke, koja je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:2, 3:6, 6:2.

Cibulkova je za dva sata i 12 minuta pobedila dvostruku pobednicu Australijan opena, u meču u kome su teniserke napravile ukupno 12 brejkova.

Plasman u četvrtfinale ostvarila je i američka teniserka Medison Kiz, pošto je danas pobedila 64. igračicu sveta sunarodnicu Medison Brengl sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Kiz, 35. teniserka sveta, je do svog prvog četvrtfinala na nekom grend slem turniru došla bez većih problema, za 62 minuta igre. Ona je napravila 38 "vinera", a njena protivnica samo tri.

Izuzimajući duele Serene i Venus Vilijams, to je bilo prvi meč dve američke teniserke u završnoj fazi nekog grend slem turnira još od 2002. godine i duela Dženifer Kaprijati i Ejmi Frejzer na Ju Es openu.

Kiz će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela sunarodnice Venus Vilijams i Poljakinje Agnješke Radvanske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke