Serena nastavila da piše istoriju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.07.2015.
17:01
Izvor: Sportske.net

Amerikanka Serena Vilijams nastavila je da piše istoriju novim trijumfom u finalu Vimbldona koji joj je doneo šestu titulu na nezvaničnom prvenstvu sveta za teniserke.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Trijumfom nad Španjolkom Garbinom Muguruzom najbolja teniserka sveta Serena Vilijams u subotu je stigla do svoje šeste Grend slem titule na Vimbldonu.

Prva teniserka sveta slavila je u finalu rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) koje je bilo izuzetno uzbudljivo i puno preokreta.

Meč je bolje otvorila devojka koja je danas prvi put u karijeri igrala Grend slem finale. Već u prvom gemu Muguruza je uzela brejk a Serena je prve brejk lopte propustila u šestom gemu prvog seta.

Nakon toga je usledila furiozna završnica Serene Vilijams koja je napravila seriju od četiri dobijena gema posle koje je stigla do prednosti.

Na startu drugog seta Vilijamsova je nastavila niz i činilo se da će vrlo lako završiti posao pošto je uz dva brejka stigla do prednosti od 5:1. Muguruza se potom vratila u igru imala priliku da se izbori barem za taj-brejk ali je Vilijamsova zadala konačan udarac i novim brejkom stigla do titule.

Ovo je Sereni Vilijams treća Grend slem titula u tekućoj sezoni pa joj preostaje da eventualnim trijumfom na US Openu kompletira sjajan niz. Uz to Amerikanka sada ima samo jednu Grend slem titulu manje od Štefi Graf koja je osvojila 22 trofeja na najvećim turnirima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan123
Saturday, 11.07.2015
17:57

Jednostavno joj niko ne moze nista najbolja teniserka svih vremena

avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 11.07.2015
17:25

Zena dominira,ali jednostavno i nema neku konkurenciju,mislim da dokle god bude igrala bice prva

avatar
Dakijev psihijatar
Saturday, 11.07.2015
17:16

Povuci se zbog tebe zenski tenis odavno nije zanimljiv.