Serena: "Morala sam da odigram najbolji meč na turniru"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.01.2015.
12:27
Izvor: Beta

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams rekla je da je danas protiv Španjolke Garbine Muguruse morala da odigra svoj najbolji meč kako bi se plasirala u četvrtfinale.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Vilijams se plasirala u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je danas posle preokreta pobedila 24. igračicu na WTA listi, Španjolku Garbine Mugurusu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2).

"Naterala me je da igram dobro. Morala sam da odigram svoj najbolji meč na turniru, inače bih ispala. Dobro je pogađala 'vinere', sa leve i desne strane. Na svaki moj udarac, ona je napravila direktan poen. Posle prvog seta morala sam da promenim pristup", rekla je Vilijams.

Tokom meča jedan navijač je sa tribina posavetovao prvu teniserku sveta da koristi "spin", što je ona poslušala.

"To sam uradila, pomislila sam da je on u pravu pošto sam to želela da uradim, ali nekako nisam radila. Kada mi je moj trener-navijač sa tribina uzviknuo da koristim 'spin', pristala sam i ispalo je dobro. Imam veliku podršku u Melburnu, moje ime uzvikuju u gledalištu i takvu podršku nemam svuda. To je dobar osećaj"
, rekla je Vilijams.

"Svake godine imam veliku podršku. To je jedan od razloga zbog kojeg mi je Australijan open omiljeni turnir", dodala je petostruka pobednica Otvorenog prvenstva Australije.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv prošlogodišnje finalistkinje Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:2, 3:6, 6:2.

"Ona je zaista dobar igrač. Iako nije mnogo visoka snažno udara loptice i igra veoma dobro. Moram da budem koncentrisana, ne smem da je potcenim. Moram dobro da se pripremim za meč", rekla je Vilijams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke