Senzacija - Šapovalov sprečio povratak Nadala na prvo mesto!

Autor: Beta Beta
petak 11.08.2017.
09:46
Izvor: Beta

Momak koji je početkom godine kumovao diskvalifikaciji Kanade u prvoj rundi Dejvis Kupa napravio je senzaciju na Mastersu u Montrealu.

Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP
Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Kanadski teniser Denis Šapovalov napravio je veliko iznenađenje prošle noći, pošto je u osmini finala Mastersa u Montrealu eliminisao Španca Rafaela Nadala sa 3:6, 6:4, 7:6(4).

Šapovalov je do najveće pobede u karijeri stigao posle dva sata i 45 minuta igre i obezbedio sebi plasman u četvrtfinale gde će mu protivnik biti Francuz Adrijan Manarino.

Osamnaestogodišnji Šapovalov je postao najmlađi teniser koji se plasirao u četvertfinale Rodžers kupa još od Bjerna Borga 1974. godine.

"Ovo je nešto o čemu sam sanjao, da igram protiv tenisera kao što su Rafa, Rodžer Federer, Endi Marej. Moj san se danas ostvario", rekao je trenutno 143. teniser sveta, koji je u prethodnom kolu eliminisao Argentinca Huana Martina del Potra.

Šapovalov, pored toga što je napravio veliki korak ka plasmanu među najboljih 100 tenisera sveta, sprečio je i povratak Nadala na prvo mesto na ATP listi, pošto je Špancu za to bio potreban plasman u polufinale Rodžers kupa.

"Dobro je igrao. Ima veliki potencijal. Ima sve da postane sjajan igrač. Igrao je odlično u važnim momentima. Želim mu sve najbolje", rekao je Nadal.

Denisa Šapovalova svet pamti po onome što je početkom godine uradio u prvoj rundi Dejvis Kupa. Kanađanin je u petom meču okršaja sa Velikom Britanijom "napucao" glavnog sudiju lopticom u oko nakon čega je njegova reprezentacija diskvalifikovana.

U četvrtfinale turnira u Montrealu plasirao se i Federer, koji je slavio protiv Španca Davida Ferera sa 4:6, 6:4, 6:2. Švajcarca u narednom kolu čeka još jedan španski teniser, Roberto Bautista Agut, koji je bio bolji od Gaela Monfisa iz Francuske.

Holanđanin Robin Hase eliminisao je Bugarina Grigora Dimitrova i zakazao duel protiv Argentinca Dijega Švarcmana, dok je Južnoafrikanac Kevin Anderson bio bolji od Amerikanca Sema Kverija. Anderson će u narednoj rundi igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Junajted 1
Friday, 11.08.2017
17:41

Gledao sam ovoga malog na jutjubu uzivo jos dok je igrao na sitnim turnirima, svaka cast

avatar
Friday, 11.08.2017
16:28

a zasto nigde ne pise da je FEDERER pobedio FERERA?

avatar
Fejs str Hehe sport
Friday, 11.08.2017
10:02

Nisu tu cista posla