Senzacija - Kližan pobedio Nadala!

Autor: Janko Glavonjić
petak 03.10.2014.
16:33
Izvor: Sportske.net

Martin Kližan načinio je senzaciju i u poslednjem četvrtfinala u Pekingu savladao drugog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala.

Beta/AP Photo/Matt Rourke
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Kližan je savladao Španca sa 2:1, po setovima 6-7, 6-4, 6-3. Slovak je i u prethodnih duelima sa Špancem, ove godine na Vimbldonu, čak i pre dve godine na Rolan Garosu, uzimao po set Nadalu, tako da niko nije očekivao lak meč, ali se ipak smatralo da će Nadal to na kraju, kao i dva puta do sada, dobiti.

Prvi set govorio je tome u prilog - velika borba, tajbrejk, i na samom kraju popuštanje nerava Slovaka, Nadal osvaja taj deo igre na razliku, sa 9:7 u poenima. Tada su svi očekivali da će Nadal slomiti otpor Kližana, ali se Slovak nije predavao.

Dobio je drugi set sa 6:4, a u trećem setu od brejka Nadala za 3:2, sve se promenilo.

Kližan je tada odigrao kao u transu, do kraja je osvojio četiri gema, izgubivši samo dva poena do konačne pobede!

Kližan je po ko zna koji put pokazao da je zaista nepredvidiv teniser, prošle nedelje ga je savladao naš povratnik, Viktor Troicki, prethodno Slovak nije dobio top 50 igrača mesecima, ove nedelje na početku turnira bio je na rubu poraza od kineskog kvalifikanta koji je izvan 1000 najboljih igrača na svetu, a samo nekoliko dana kasnije savladao je Nadala.

Kakav rolerkoster!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke