SENZACIJA - Jelena Ostapenko osvojila Rolan Garos!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.06.2017.
17:24
Izvor: Sportske.net

Mlada Letonka živi svoj san ovih dana u Parizu! Ono najlepše usledilo je danas, pobedom u finalu nad favorizovanom Simonom Halep!

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Nova šampionka Rolan Garosa je 20-godišnja letonska teniserka Jelena Ostapenko, koja je u finalu savladala Rumunku Simonu Halep sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:3!

Radi se o devojci koja do sada nije osvojila nijedan turnir, na koju niko nije ozbiljno računao pred ovogodišnji Rolan Garos, ali ona je pokazala da izrasta u novu svetsku tenisku zvezdu.

Ostapenko, koja je na Rolan Garos došla kao 47. teniserka sveta, od starta se hrabro suprotstavila iskusnijoj rivalki i uz brejk prednosti povela sa 3:2. Ipak, sledi period bolje igre Halepove koja uspeva da dobije prvi set sa 6:4.

U istom ritmu Rumunka je nastavila i početkom drugog, kada je povela sa 3:0 i delovalo je da joj je pehar na dohvat ruke.

Međutim, srčana i borbena Letonka se nije predavala, oduševljavala je publiku svojom hrabrom i agresivnom igrom i kao plod svega toga usledila je njena serija od četiri vezana gema, za vođstvo od 4:3.

Halep je nakratko prekinula tu seriju, brejkom u osmom gemu za 4:4, ali više od toga Rumunka nije mogla i Ostrapenko dobija naredna dva gema i stiže do izjednačenja u setovima.

Sličan razvoj događaja i u trećem, odlučujućem setu. Halep je povela sa 3:1, ali onda ponovo sledi žestok, završni odgovor Jelene Ostapenko, koja dobija pet gemova do kraja za senzacionalni trijumf i svoj prvi Gren Slem trofej u karijeri!

--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Saturday, 10.06.2017
17:59

Lepo što se tiče mlade Letonke, ali ne pišete o uspehu Aleks Krunić koja je stigla u finale turnira na Bolu u Hrvatskoj. I to je nešto valjda?

avatar
AfricaLofS
Saturday, 10.06.2017
17:33

Sjajna sredinom drugog seta, kao i u trecem. Ostapenko ima veoma 'ciste' udarce, sto je u zenskom tenisu danas vise od retkog. Zasluzila je. Igrala je dobro tokom turnira.