Senzacija - Bojana Jovanovski izbacila Azarenku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.06.2014.
19:59
Izvor: Sportske.net

Koliko nas je juče razočarala Jelena Janković, toliko nas je danas obradovala Bojana Jovanovski, sjajnom igrom i senzacionalnom pobedom nad Viktorijom Azarenkom!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Bojana Jovanovski plasirala se danas u treće kolo Vimbldona, pošto je posle velike borbe u tri seta savladala favorizovanu Beloruskinju Viktoriju Azarenku rezultatom 2-1, po setovima 6-3, 3-6, 7-5.

Današnji duel protiv osme nositeljke na ovom turniru Bojana je sjajno započela, u četvrtom gemu je oduzela servis svojoj rivalki i tu prednost je zahvaljujući odličnim servisima uspela da sačuva do kraja seta, za vođstvo od 1-0.

Naravno, očekivao se odgovor iskusne Beloruskinje i on je usledio u drugom setu, na gotovo identičan način kako je to učinila Bojana u prvom. Ponovo je presudan bio brejk u četvrtom gemu ovog seta.

A prava drama usledila je u trećem, odlučujućem setu, u kome smo videli pravu reviju brejkova. Bojana je imala vođstvo i od 4-1, ali se Azarenka vratila, nešto kasnije izjednačila i na 5-5, da bi onda Bojana zadala završni udarac svojoj protivnici, osvojila naredna dva gema i zasluženo došla do velike pobede - 7:5.

Bojana sada ima priliku da ode još dalje na Vimbldonu, pošto će u trećem kolu igrati sa boljom iz duela Treze Šmitkove iz Češke i Amerikanke Koko Vandevege.










Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke