Selektori: "Nema favorita u duelu Srbije i Velike Britanije"

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.07.2016.
15:34
Izvor: Beta

Selektori teniskih reprezentacija Srbije i Velike Britanije rekli su danas da nema favorita u predstojećem duelu u četvtrtfinalu Dejvis kupa.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Četvrtfinalni duel Dejvis kupa Srbije i Velike Britanije počeće sutra od 15 časova duelom Janka Tipsarevića i Kajla Edmunda, na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

"Svi igrači su spremni, imamo jak tim, ovi igrači su igrali mnogo mečeva zajedno u Dejvis kupu. Nema favorita, Dejvis kup je nepredvidivo takmičenje. Moramo dobro da se spremimo i koncentrišemo na podlogu i vremenske uslove. Želimo dobar rezultat posle drugog dana, spremni smo da se borimo, biće dugih razmena", rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Duel će propustiti prvi i drugi teniser sveta Novak Đoković i Endi Marej.

Upitan da li zna gde je trenutno Đoković, Obradović je dogovorio: "Ne znam, verovatno se sprema za Olimpijske igre".

Na pitanje šta misli o tome što ni Marej neće nastupiti, selektor Srbije je rekao: "Srećan sam. Čestitam mu na velikom trofeju koji je osvojio prošle nedelje".

Selektor Velike Britanije Lion Smit rekao je da ekipe izjednačene ulaze u duel, oslabljene neigranjem Đokovića i Mareja.

"Isto je za obe ekipe, Endi nije tu, Novak nije tu. Na papiru su ekipe izjednačene. Možda Srbija ima malu prednost zbog toga što je izabrala podlogu i jer igra pred svojim navijačima. Biće tesno. U prvom meču igraju Edmund i Tipsarević. Janko je dobar igrač, nije igrao dve godine, sada je zdrav ali još nije u punom takmičarskom ritmu. Ima mnogo iskustva u Dejvis kupu, ali mi treba da se koncentrišemo na našu igru", rekao je Smit.

Janko Tipsarević je rekao da jedva čeka da ponovo zaigra u Dejvis kupu i nadoknadi propušteno.

"Dugo igram za reprezentaciju, više od 16 godina u Dejvis kupu. To su mi omiljene nedelje u godini, kada igram sa mojom braćom i prijateljima. Srećan sam što sam u timu, a zadovoljan sam što ću sutra igrati prvi meč, pošto ću imati više vremena da se spremim za dubl u subotu i singl u nedelju. Oba tima žele da osvoje Dejvis kup, igra se za polufinale na domaćem terenu. Mnogo znači kada pobedite aktuelnog šampiona", rekao je Tipsarević.

On je dodao da je pre mesec i po počeo da učestvuje na turnirima i da mu nedostaju mečevi kako bi vratio samopouzdanje.

"Prošle su dve godine i tri operacije. Ali svake nedelje sam sve bolji. Edmund se probio dok sam ja pauzirao, mlad je i biće nezgodan meč. Želimo dobar rezultat posle prvog dana. Trebaju mi mečevi, kroz njih mi se vraća samopouzdanje, bilo da pobedimo ili izgubimo važno je da igram", rekao je Tipsarević.

Upitan da li je potrebno promeniti format takmičenja, pošto je samo nedelju dana pauze od završetka Vimbldona do početka duela zbog čega neće igrati Đoković i Marej, Tipsarević je odgovorio da ne treba ništa menjati.

"Vrhunskim teniserima su prioritet Olimpijske igre, siguran sam da bi i Endi i Novak igrali Dejvis kup da nema Igara. Oni su mnogo puta u prošlosti pokazali da žele da igraju Dejvis kup i da ih u tome nisu sprečile ni promena vremenskih zona ni mesto odigravanja. Ovo je izuzetak pošto su Igre", naveo je on.

Tipsarević će u subotu od 16 časova igrati u dublu sa Nenadom Zimonjićem protiv Džejmija Mareja i Dominika Inglota.

"Ne mislim da smo favoriti jer se igra na šljaci, pa oni su prošle godine osvojili Dejvis kup na šljaci. Oni su favoriti u dublu, po broju mečeva i renkingu, ali daleko od toga nemamo šanse. Susret će biti otvoren i nadam se pobedi. Nema Endija pa će Edmund i Vord biti pod pritiskom jer se sada od njih očekuju pobede. Ovo je lepa šansa za Dušana Lajovića da igra Dejvis kup na podlozi koja mu odgovara, a Tipsarević je dobar na svakoj podlozi", rekao je teniser Srbije Nenad Zimonjić.

Dušan Lajović će prvog dana takmičenja igrati protiv Vorda. On je rekao da ne oseća pritsak što je u predstojećem duelu "prvi reket" Srbije.

"Nikada nisam igrao protiv Vorda, samo smo trenirali u Španiji. On je ostvario par pobeda na šljaci u Dejvis kupu. Spreman sam, ovo mi je jedna od omiljenih podloga", rekao je Lajović.

Reprezentativac Velike Britanije Džejmi Marej rekao je da je njegov brat Endi želeo da igra, ali da nije imao vremena za oporavak posle Vimbldona i dodao da je drugi igrač sveta doša u Beograd da bodri ekipu.

U nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu. Od 15 časova počinje meč Lajovića i Edmunda, a posle njih na teren izlaze Tipsarević i Vord.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke