Sećate li se Novakove vimbldonske priče?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.07.2015.
22:06
Izvor: Sportske.net

Nakon što je osvojio treću titulu na najprestižnijem Grend slemu Novak Đoković se prisetio priče koja govori o tome kako je ostvario svoje snove. Sećate li je se?

BETA/AP Photo/Pavel Golovkin
BETA/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je do svoje treće titule na Vimbldonu pre samo četiri dana čime je ponovo dokazao sebi i drugima gde mu je mesto u istoriji tenisa.

Dečak rođen u Srbiji imao je svoj san, ispričao je još početkom godine kako ga je ostvario a sada se ponovo prisetio i sve nas podsetio "njegove priče".

"Od najranijih dana kada sam počeo da pratim tenis na TV-u sam imao prilike da gledam kako Pit Sampras igra za titulu na Vimbldonu. Tada sam odlučio da treniram naporno i počeo da sanjam kako ću jednog dana na centralnom terenu u rukama držati trofej" na početku kaže Novak.

San o osvajanju titule na Vimbldonu Novak je u glavi držao od najranijih dečačkih dana.

"Kada bih završio trening i školske obaveze u svojoj sobi bih pravio vimbldonski trofej i pred ogledalom ga držao u rukama govoreći 'Ti si šampion'" priseća se Đoković.

Usledilo je ono pravo, prvi veliki uspesi koji su srpskom teniseru dali podstrek da grabi ka ostvarenju cilja.

"Nakon što sam porastao i počeo da se razvijam kao profesionalni teniser dobio sam podršku svoje zemlje, kluba u kojem sam trenirao, a onda sam osvojio prvi Grend slem 2008. godine i ništa više nije bilo isto" priča Đoković i dodaje,

"Tada sam shvatio da je moj cilj dostižan, da posedujem talenat i kvalitet i sve je bilo usmereno ka tome da jednog dana osvojim Vimbldon" objasnio je Đoković.

Ostvarenje sna usledilo je 2011. godine kada je u finalu Vimbldona savladao Rafaela Nadala i tako papirni trofej zamenio onim o kojem je maštao od svoje šeste godine.

"Nakon meč lopte sam ponovo bio šestogodišnji dečak samo što sam ovoga puta u rukama držao pravi trofej a san je postao java" završava priču Novak.

Tekuća godina donela je Novaku Đokoviću treću titulu na Vimbldonu, a verujemo da ćemo se ove priče sećati svaki put kada naš Nole iznova uspe da dođe do trofeja u Londonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
09:59

Kluba u kojem je odrastao...

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 15.07.2015
22:36
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
11:44

Nego sta! Od 2011. godine je osvojio isti broj GS i Mastersa kao Federer, Nadal i Marej zajedno to jest 8 GS i 19 Mastersa, covek igra za trojicu:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
08:18

Verovatno ti nisu objavili (mislim da je bio jedan od tebe koji nije prosao cenzuru) jer bih ti ja sigurno odgovorio da sam ga video:-) Ponovi ako te ne mrzi:-D

avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 16.07.2015
22:32

To je ono sto sam ti pricao za tih 8 GS od 2011,ne znam samo da li su mi objavili komentar,posto mi nisi odgovorio :) Eh kad bi uzeo i US open ove godine...