Saša Zverev - Počinje dominacija generacije devedesetih

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.05.2017.
18:17
Izvor: Sportske.net

Današnjim trijumfom nad Novakom Đokovićem, 20-godišnji nemački teniser ujedno je i najavio smenu generacija u svetskom teniskom vrhu.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Kako smo objavili nešto ranije, Aleksandar Zverev je danas u finalu turnira u Rimu savladao našeg Novaka Đokovića sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3, a osim osvojene titule, mladi Nemac će ostati upamćen kao prvi teniser iz ''generacije 90-ih'' koji je osvojio jedan turnir iz Masters 1000 serije.

Mnogi ga već najavljuju kao novog svetskog ''broja 1'', s obzirom da za to ima sve predispozicije, a ne bi bilo iznenađenje i ako već ove sezone osvoji neki od Gren Slem turnira.

U svakom slučaju, godine su pred njim, a videćemo i da li će se uskoro razviti i neko novo veliko rivalstvo u vrhunskom tenisu, na primer Zverev - Tim, koji je četiri godine stariji i koji je ovog proleća tokom sezone na šljaci takođe pokazao veliki uspon, sve do sinoć, kada ga je Nole u polufinalu Rima ''spustio na zemlju'', prepustivši mu samo jedan gem.


--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 22.05.2017
17:20

Pre ce biti da Zvereev postaje konkurentan a inace generacija 90ih jedna on najgorih generacija u istoriji.

avatar
brano77
Sunday, 21.05.2017
20:30

Federer je jos tajo za sve

avatar
Mihajlo20
Sunday, 21.05.2017
18:25

Jedan turnir pa bi odma smenu generacija. Jos puno mleka treba da popije, nole i marej ce biti bolji od ovoga jer lošije ne mogu. Ne pita se samo on. Naravno da ce se to vremenom dogoditi, ali ne jos skoro.