Šarapova ima novu šansu da zaustavi Serenu Vilijams!

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.07.2015.
01:21
Izvor: Beta

Ruska teniserka Marija Šarapova pokušaće u polufinalu Vimbldona da zaustavi Serenu Vilijams na putu ka šestoj tituli, prekine njenu seriju pobeda i prekine svoju seriju loših rezultata protiv nje.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Serena je u seriji od 26 uzastopnih pobeda na grend slemovima, a teniski stručnjaci i mediji ocenjuju da je Šarapova jedina koja je u stanju da je zaustavi. Ruskinja je osvojila Vimbldon 2004. godine, a ima još četiri grend slem titule.

 Osim onih na terenu, teniserke su takođe imale prepirke i van terena, uključujući i zajedljive izjave u medijima o ljubavnim životima, pre dve godine. Na terenu, pobednica je bila samo jedna. Serena Vilijams je pobedila Ruskinju u čak 17 od 19 međusobnih međusobnih duela.

"Nisam imala mnogo uspeha protiv nje.Volela bih da to promenim", rekla je Šarapova.

Njihov poslednji duel bio je na u finalu ovogodišnjeg Australijan Openu, koji je Amerikanka dobila bez izgubljenog seta.Serena je potom osvojila Rolan Garosu, što je njena 20. grend slem titula u karijeri, čime se na večnoj listi približila Štefi Graf, koja ima 22 grend slem titule.

Amerikanka je trenutno šampionka i Ju-Es Opena i eventualnom pobedom na Vimbldonu bi bila pobednica sva četiri grend slem turnira, što nikom nije pošlo za rukom još od 1988. i Štefi Graf.

Serena Vilijams nije lako pobeđivala ove godine, a njen trener Patrik Muratoglu je pohvalio zbog toga.

"Kada odbije da izgubi, pronađe nešto u sebi što izdigne na nivo tenisa protiv kojeg niko ne može da se takmiči'', rekao je Muratoglu posle njenog preokreta protiv Azarenke.

Vilijamsova je tada postigla 46 direktnih poena i imala je samo 12 neiznuđenih grešaka.

"Mislim da niko ne može da se takmiči protiv toga. Mislim, uvek je tako kod Serene", rekao Muratoglu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo domace
Thursday, 09.07.2015
02:10

Ako bude igrala kao protiv Koko u 1/4, nema nikakve sanse protiv Serene..