Šangaj - Veoma loš dan za Novaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.10.2016.
12:33
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da prođe u finale turnira u Šangaju pošto je danas poražen od Bautiste Aguta sa 2:0 u setovima.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta danas je poražen u polufinalu Šangaja nakon što je od njega bolji bio Roberto Bautista Agut sa 2:0 u setovima (6:4 i 6:4). Agut je odigrao najbolji meč u svojoj karijeri i sada zasluženo čeka protivnika u finalu prestižnog turnira u Kini.

Bautista Agut je od samog starta pokazao da je mentalno spreman da se nosi sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

Obojica su dobijali gemove na svoj servis, niko nije stigao do brejk lopti sve do 9. gema pri rezultatu 4:4 kada je servirao naturalizovani Španac.

Tada je Nole propustio dve brejk lopte, da bi u sledećem gemu stigla kazna. Bautista Agut stiže do set lopte na Novakov servis, koristi prvu i tada je poveo sa 1:0 u setovima.

Kada je Bautista poveo sa 4:2 u drugom setu mnogi su pomislili da je Novak već ispao sa ovog turnira. Ipak, on ne bi bio najbolji igrač sveta da ne zna da se vrati iz bezizlazne situacije.

Odmah je vratio brejk, ali je Španac uzvratio istom merom, pa je kasnije servirao za pobedu pri rezultatu 5:3 u neverovatnom gemu.

Novak stiže do dve brejk lopte u gemu u kojem je imao par neiznuđenih grešaka, ali nije uspeo da ih iskoristi. Agut je, na drugoj strani imao dve meč lopte, ali ni njemu nije pošlo za rukom da odmah slavi. U neverovatnom gemu u kojem je na meč lopti Novak osvojio poen nakon što je loptica zakačila mrežu desio se novi preokret, imao je srpski teniser treću brejk loptu, a onda nakon greške i Agut je imao treću meč loptu koju Đoković spašava nakon neverovatno osvojenog poena. Nakon fantastičnog riterna imao je novu, četvrtu brejk loptu u gemu koju konačno koristi i smanjuje na 5:4!

Novak je servirao za ostanak u meču, a Agut je poveo sa 0:30 da stvar postane još neizvesnija. Imao je Agut novu meč loptu na 30:40, a nakon kraće razmene udaraca uspeva da pogodi prazan deo terena i da se plasira u finale. Zasluženo, odigrao je najbolji meč u karijeri.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan K.
Monday, 17.10.2016
13:48

posle takve dominacije logicno je i ocekivano da covek padne sa formom i motivacijom. To moze da traje i malo duze dok se ponovo ne pojavi motiv i zelja. Ali Novak je tako kvalitetan teniser da ce se glad za pobedama vratiti vrlo brzo i opet cemo bar jos nekoliko godina gledat kako delje sve redom.. AJMO NOLE..

avatar
rossonero_t
Saturday, 15.10.2016
17:29

Pocinje pad, ocekivano... Ne moze uvek da se pobedjuje.

avatar
Larion@
Saturday, 15.10.2016
14:34

Deluje kao na pocetku karijere kada jednostavno nije verovao u sebe.Veliki pad forme. Veliki broj duplih servis gresaka, veoma losa percepcija na mrezi, sve veci broj izgubljenih poena pri duzim razmenama. Ne znam sta mu je, al znam da je sve u njegovoj glavi.Mozda je i bolje sto nije prosao u finalu i bar da na neko vreme prebaci ulogu favorita nekim drugim teniserima

avatar
El Diablo
Saturday, 15.10.2016
14:15

Bice bolje u Parizu i Londonu.

avatar
Saturday, 15.10.2016
13:03

Mislim da ce on brzo zavrsiti karijeru jer ce mnogi biti bolji od njega. U padu forme je. Bice kao i sa Nadalom

avatar
kizito
Saturday, 15.10.2016
14:46

Mislim da nije bas tako.Verujem da ce zaigrati svoju igru sledece sezone,vec od Australian Opena.Ovakav period se mogao ocekivati posle onih silnih trofeja.

avatar
Saturday, 15.10.2016
18:01

nije tacno druze, ostvario je nesto sto je zeleo,pa sada kao ne mroam vise da igram dosadio mu tenis,ne oseca se dobro tj ne uziva itd...tipicno za balkanca

avatar
Ja opet Ja
Saturday, 15.10.2016
15:42

Ne misliš nego se nadas! Samo da krenu da ga kritikuju da se iznervira pa ćete videti kad proradi srpski inat!

avatar
mrancic
Saturday, 15.10.2016
12:43

Niste u pravu.Dva puts je ispadao u prvom kolu.Jedva je disao,odsutan sa mnogo gresaka.Bolje da nije u finalu.Velike pauze ostavljaju trag.

avatar
Krešimir Prvi
Saturday, 15.10.2016
13:50

zao mi ga, da bar kaze sta je,jer igra loše,a i ponasanje cudno..ali glavu gore

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 15.10.2016
12:39

Citav turnir je los ne znam sto je ovo

avatar
Krešimir Prvi
Saturday, 15.10.2016
12:39

neprepoznatljiv novak ja bi rekao cak od australian opena iako je osvojio rg ali imao je i tamo oscilacija ako pratite pozorno,samo protivnici skupa s tadašnjim murrayem nisu bili nikakvi..i jos me smeta kao jucer glazba,smiren novi Nole,onda danas razbija reket,vristi..folira se previse i pada mnogima u ocima,navijam za njega ali ovo je previse

avatar
mrancic
Saturday, 15.10.2016
13:19

To je balkanski sindrom.Zaradio sam i dosta.Prestaju ambicije.A sad pre Pariza svadba i pevanje.Učinio je dosta za sport Srbije.Podlegao je pritiscima i željom za životom koji je u jednom periodu žrtvovao zbog sporta.Jedva je disao.Verovatno ima problema i sa timom.Ako ne popravi igru a pre svega koncetraciju možda da promeni trenera.Sad je neverovatna jedna činjenica,gubi nerve nepotrebno.Agut?Videćete protiv Mareja.Igrač ranga malobboljegvod Qverija.

avatar
mrancic
Sunday, 16.10.2016
21:06

Ovaj dole besni i ne zna šta je sindrom.Novak je najvredniji dragulj srpskog sporta ali se nadam ne svih vremena.Voleo bi da ga neko u Srbiji prevaziđe.Ogorčen sam uz veliko poštovanje prema njemu iz dva razloga:morao je da zna da je Aguta teško pobedio i u Parizu na RG i što Marej i sada kada je u naletu nije ni prineti Novaku od pre godinu dana.

avatar
Krešimir Prvi
Saturday, 15.10.2016
15:39

slazem se uglavnom,ali Murray nije ni blizu Rogera,Rafe i Novaka pa mi bas krivo da on ce biti broj 1..Mislim da su svi svjesni da je Roger nedostižan,a i to je realno jer Federer je istinski največi sportaš ovoga sporta, Novak ce biti ili 2 ili 3 bar za nas na Balkanu

avatar
Komreolne
Saturday, 15.10.2016
14:43

ti znas sta je balkanski sindrom.Balkanski sindrom kad si nezajazljiv kao ti.Mislis da to samo tako osvojis 70tak turnira, macji kasalj a kad je poceo da gubi odmah pljuvanje.Ajde bezi balkanski sidromu