Šangaj - Noleta mučila sočiva, Kližan lak zalogaj

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.10.2015.
13:15
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju, a mnogo više problema tokom meča sa Martinom Kližanom Srbin je imao sa sočivima no sa igrom protivnika.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković lako je dobio meč drugog kola Mastersa u Šangaju pošto je Slovaka Martina Kližana savladao rezultatom 2:0 (6:2, 6:1) za svega sat vremena igre.

Za vođstvo u setovima Novaku je bilo potrebno svega 35 minuta. Srbin je Kližanu prepustio samo dva gema a mnogo više muke Novaku su zadavala sočiva nego Slovak.

Već u uvodnom gemu sočiva su napravila problem Novaku Đokoviću pa je Srbin morao da zatraži tečnost kako bi nakvasio osušeno sočivo. Srećom, manje mučenje sa sočivima nije uticalo na igru prvog reketa sveta koji je prvi set dobio rezultatom 6:2.

U nastavku meča Đoković je rutinski odradio posao, Martinu Kližanu pripao je jedan gem pa je uz ona dva osvojena u prvom setu završio svoj duel sa najboljim na svetu.

Naredni protivnik Novaka Đokovića na Mastersu u Šangaju biće bolji iz meča Španca Felisijana Lopeza i Austrijanca Dominika Tiema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke