Šangaj - Nole upisao pobedu posle mesec dana pauze!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.10.2016.
13:30
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković vratio se na teren posle mesec dana i uspešno započeo odbranu trofeja na Mastersu u Šangaju.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je prvi meč posle mesec dana pauze uslovljene povredama.

Novak Đoković je u drugom kolu Mastersa u Šangaju savladao Fabija Fonjinija rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) u meču koji je trajao sat i 15 minuta.

Srbin se očito uželeo tenisa pa je meč otvorio na sjajan način, osvajanjem uvodna tri gema. Nakon kraće prepirke sa sudijom oko "čelendža" Novaku je pala koncentracija pa je dozvolio rivalu dve brejk šanse koje Fonjini nije iskoristio.

Nakon toga set nije trajao još dugo jer je Fonjini izgubio nerve pa je Novak iskoristio treću set loptu i stigao do prednosti.

Na startu drugog seta Đoković pravi brejk već u prvom gemu ali Fonjini u narednom anulira izgubljeno i vraća se u egal. Prelomni momenat viđen je u sedmom gemu drugog seta kada Italijan ponovo gubi servis što je praktično bio kraj meča, imajući u vidu Fonjinijev temperament.

Novak Đoković je vezao tri gema do kraja drugog seta i tako stigao do prve pobede nakon mesec dana i trijumfa koji je ostvario u polufinalu US Opena protiv Gaela Monfisa.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće bolji iz duela Vaseka Pospišila i Grigora Dimitrova. Podsećamo da Nole brani trofej na Mastersu u Šangaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke