Šangaj - Filip i Viktor na korak od glavnog žreba!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.10.2014.
11:03
Izvor: Sportske.net

Srpski teniseri Viktor Troicki i Filip Krajinović plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za plasman u glavni žreb turnira Masters serije u Šangaju.

Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider
Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider

Povezane vesti

Bez većih poteškoća krenuli su Viktor Troicki i Filip Krajinović u pohod na plasman u glavni žreb Mastersa u Šangaju pošto su u prvom kolu kvalifikacija lako izašli na kraj sa rivalima.

Prvi je na teren izašao Filip Krajinović koji je u ranim jutarnjim časovima, po srednjeevropskom vremenu, završio svoj duel sa Japancem Juišijem Sugiatom.

Krajinović je kao osmi nosilac u kvalifikacijama slavio protiv Sugijate za samo 56 minuta igre rezultatom 2:0 (6:3, 6:1), ali će ga već na narednom koratku sačekati znatno veće iskušenje.

Za mesto u glavnom žrebu Mastersa u Šangaju Krajinović će igrati protiv prvog nosioca u kvalifikacijama, Rusa Tejmuraza Gabašvilija, 55. tenisera na ATP rang listi.

Što se tiče Viktora Troickog, on je svoj deo posla u prvom kolu kvalifikacija zavšrio za sat i 17 minuta.

Na prvom koraku Viktor je za rivala imao Australijanca Marinka Matoševića kojeg je savladao sa 2:0 (6:4, 6:3), čime je nastavio seriju dobrih rezultata.

Ukoliko u nedelju savlada Britanca Džejmsa Varda srpski teniser će se naći u glavnom žrebu Mastersa u Šangaju, što će mu biti prvo učešće na turnirima te kategorije posle povratka na teren.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke