''Salatara'' je u rukama Švajcaraca!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.11.2014.
15:25
Izvor: Sportske.net

Pobedom Rodžera Federera nad Rišarom Gaskeom rešene su sve dileme oko osvajača ovogodišnjeg Dejvis Kupa! To je selekcija Švajcarske, koja se prvi put domogla ''salatare''.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Posle svih spekulacija o neslozi u Dejvis Kup selekciji Švajcarske, Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka su pokazali da su jači od svega i na kraju zasluženo osvojili trofej koji su toliko želeli i godinama, decenijama iščekivali.

Odlučujuću pobedu izborio je danas Rodžer Federer, koji je trebalo da igra protiv Žoa Vilfrida Conge, ali je on odustao zbog povrede, pa je na njegovo mesto ''uskočio'' Rišar Gaske.

Ali, on ni u jednom trenutku nije uspeo da ugrozi iskusnog i veoma motivisanog Švajcarca, koji je ''zaboravio'' na povredu leđa zbog koje je odustao u finalu Londona i danas je slavio u tri seta, rezultatom 6-4, 6-2 i 6-2, za nedostižnih 3-1 u pobedama za Švajcarce u finalu Dejvis Kupa.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Homer J.Simpson
Sunday, 23.11.2014
17:02

Da realno izuzmemo to sto je Djokovic nas,ali Federer je najbolji teniser svih vremena,to su i mnogi strucnjaci izjavljivali...Bio je Sampras po mnogima,ali definitivno je to Federer.....

avatar
Sunday, 23.11.2014
17:05

slazem se sa tobom,mada DJokovic nije nista posebno u odnosu na Federera ;)

avatar
Dr. Neo Cortex
Sunday, 23.11.2014
17:30

Navijam za Novaka, ali Nadal ce biti najbolji svih vremena. Ima 14 Grand slamova, 3 mu fali da dostigne Feda. Uz to, osvajao je Davis cup nekoliko puta, ima Olimpijsko zlato u singlu... Fed je sigurno najelegantniji igrac, ali po mom misljenju Rafa ce biti najbolji ikad. I da ne zaboravim, mladji je 5 godina.

avatar
Fidel Kastro
Sunday, 23.11.2014
16:45

Bravo za Rodžera i Stena.