Rim - Viktor dobio maratonski meč!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.05.2015.
17:20
Izvor: Sportske.net

Viktor Troicki izborio plasman u drugo kolo turnira Masters serije u Rimu, posle velike, dramatične borbe sa Bernardom Tomićem.

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Posle dva sata i 46 minuta, uz tri odigrana taj-brejka, srpski teniser Viktor Troicki uspeo je da slomi otpor Australijanca Bernarda Tomića i izbori plasman u drugo kolo turnira u Rimu.

Troicki je slavio sa 2-1, po setovima 7-6 (7-3), 6-7 (4-7) i 6-7 (4-7), pa i sam pogled na rezultat ovog meča dovoljno ilustruje kakva se borba vodila do poslednjeg poena.

Prvi set je protekao u igri gem za gem, da bi u taj-brejku Troicki imao više koncentracije i dobio prvi set sa 7-6.

Početak drugog seta obeležili su brejkovi, po jedan na obe strane, ali su zatim i Troicki i Tomić ponovo vratili sigurnost kad je servis u pitanju, pa je odluka ponovo morala da padne u taj-brejku.

Ovog puta, Tomić je bio uspešniji, pa se drama nastavila i u trećem setu. Taj deo igre doneo je nekoliko preokreta, po dva izgubljena gema na svoj servis, ali kada je bilo najvažnije, u taj-brejku trećeg seta, Viktor Troicki je ponovo bio za nijansu bolji i na taj način stigao u drugo kolo.

Njegov naredni rival biće Španac Felisijano Lopez, koji je na startu turnira bio bolji od Nika Krigijosa sa 2-0 u setovima.







.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke