Rim - Rodžer čekao Nadala, dočekao zemljaka!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.05.2015.
23:46
Izvor: Sportske.net

Mnogi su se nadali polufinalnom okršaju Rodžera Federera i Rafaela Nadala na Mastersu u Rimu ali je Stanislas Vavrinka zakazao duel sunarodnika tako što je drugi put u karijeri savladao detronizovanog "kralja šljake".

Beta/AP Photo/Patrick Post
Beta/AP Photo/Patrick Post

Povezane vesti

Poslednji četvrtfinalni duel na Mastersu u Rimu predstavljao je četrnaesti međusobni susret Stanislasa Vavrinke i Rafaela Nadala.

Nadali su se ljubitelji tenisa da će posle duge pauze u polufinalu imati prilike da gledaju duel Rodžera Federera i Rafe Nadala ali se Fedeksov sunarodnik postarao da Švajcarska dobije sigurno mesto u finalu.

Deveti teniser sveta savladao je Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (7:6, 6:2) pa ćemo u polufinalu gledati okršaj dvojice Švajcaraca što znači da će ta zemlja imati sigurnog predstavnika u finalu Mastersa u Rimu.


Veliku borbu vodili su Vavrinka i Nadal u Rimu ali je Švajcarac nakon dva sata igre dočekao da drugi put u karijeri savlada detronizovanog "kralja šljake".

Fantastičan forhend nosio je Vavrinku ka velikoj pobedi koju je ostvario nakon neverovatne borbe u prvom setu kada je spasao četiri set lopte.

Uz malo sreće i dosta napronog rada za trijumf Vavrinka je uspeo da se domogne polufinala i duela sa Rodžerom Federerom, dok Rafael Nadal ponovo gubi ATP bodove i nastavlja seriju loših rezultata na velikim turnirima.

Podsećamo da drugi polufinalni par na Mastersu u Rimu čine Novak Đoković i David Ferer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Saturday, 16.05.2015
12:42

covek koji je imao toliko povreda to ne treba da se zaboravi....kao ni 8 titula na Rg uz ovu devetu....bice kralj sljake....a vi sto pljujete sve sem djokovica.....samo ovo da kazem: dace bog pa ce djokovic biti deseti.....i njega cete tako pljuvati.....

avatar
Sunday, 17.05.2015
13:31

+ nemoj zaboraviti da se dopingovao :D

avatar
Dakijev psihijatar
Saturday, 16.05.2015
00:38

Nadal nije kralj sljake,covek koji nije osvojio turnir na sljaci ove godine ne moze da nosi taj nadimak.

avatar
Stefan voli Real!
Sunday, 17.05.2015
16:55

Ma ti si Stefanaa kraljica sljake.

avatar
Saturday, 16.05.2015
00:09

pa da budem iskren ocekivao sam Wawrinku,bolji je od Nadala,kada nema dopinga ne moze nista da pogodi i potrci exexex :D