Rim - Bojana jedva savladala 128. na svetu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.05.2015.
17:16
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb na turniru u Rimu pošto je posle dva sata igre uspela da savlada Ruskinju Alu Kudrjavcevu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Da se Bojana Jovanovski nalazi u očajnoj formi potvrdio je i današnji meč prvog kola kvalifikacija za plasman u glavni žreb turnira u Rimu koji je odigrala protiv 128. teniserke sveta.

Nešto više od dva sata igre bilo je potrebno Bojani Jovanovski da se plasira u drugo kolo kvalifikacija a konačan rezultat duela sa Alom Kudrjavcevom bio je 2:1 (3:6, 6:1, 7:6) za Srpkinju.

Prvi set je pripao Ruskinji koja je u završnici uspela da napravi tri brejka i da stavi Bojanu Jovanovski u izuzetno nezgodan položaj.

Usledio je dobar odgovor srpske teniserke koja je u drugom setu prepustila samo jedan gem svojoj današnjoj protivnici, da bi do pobede stigla tek nakon taj-brejka u trećem setu.

Bojana će se za plasman u glavni žreb turnira u "večnom gradu" igrati protiv Rumunke Monike Nikulesku koja trenutno zauzima 62. poziciju na WTA rang listi.

Podsećamo da se turnir u Rimu igra od 11. do 17. maja za nagradni fond od 2.7 miliona dolara, a titulu brani Serena Vilijams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke