Rim - Bedene pokazao zube, Novak u trećem kolu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.05.2017.
19:06
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pošto je treći put u isto toliko mečeva uspeo da savlada Slovenca sa britanskim pasošem Aljaža Bedenea.

Epa/Ettore Ferrari
Epa/Ettore Ferrari

Povezane vesti

Trijumfom nad Slovencem sa britanskim pasošem Aljažom Bedeneom srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo takmičenje na Mastersu u Rimu.

Drugi teniser sveta savladao je Aljaža Bedenea rezultatom 2:0 (7:6, 6:2) u meču koji je trajao sat i 45 minuta.


Momak rođen u Ljubljani pokazao je zube favorizovanom rivalu tokom prvog seta, pa je Đoković kroz taj-brejk stigao do vođstva.

Aljaž Bedene je meč započeo brejkom ali nije uspeo da ga potvrdi, da bi u sedmom gemu propustio novu brejk priliku čime je praktično ispustio i poslednju šansu na meču.

Novak je sa pet vezanih poena u taj-brejku demoralisao mladog Slovenca koji igra pod zastavom Velike Britanije, da bi u drugom setu stvari bile mnogo jednostavnije za drugog tenisera sveta.

Već na startu drugog seta Novak Đoković pravi brejk koji uspeva da potvrdi, a pitanje pobednika rešeno je u petom gemu koji je potrajao, a koji je završen novim brejkom srpskog tenisera.

Veće poteškoće od današnjeg rivala Novaku je zadavao očajno pripremljen teren, pa je u nekoliko navrata naglas kritikovao organizatora konstatacijama da se oseća kao "Bambi na ledu".

Bio je ovo treći međusobni okršaj Novaka Đokovića i Aljaža Bedenea, a srpski teniser je zadržao maksimalan učinak.

Naredni rival srpskog tenisera biće Pablo Karenjo-Busta ili jedan od pobednika duela Aleksandra Dolgopolova i Roberta Bautiste-Aguta.

Masters u prestonici Italije igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra, a Novak brani prošlosezonsko finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke