Rim - Ana slomljena u igri nerava...

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.05.2015.
14:14
Izvor: Sportske.net

Tek što je počeo, za Anu Ivanović je turnir u Rimu već okončan.

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Jučerašnja sjajna serija srpskih predstavnika na turniru Masters serije u Rimu danas je prekinuta porazom Ane Ivanović u drugom kolu.

Naša najbolja teniserka je danas vodila veliku, dramatičnu borbu sa 21-godišnjom Ruskinjom Darijom Gavrilovom, ali iako je bila veliki favorit, Ana nije uspela da tu ulogu i opravda.

Više od tri sata trajao je ovaj meč, Ana je uspela da spasi čak sedam meč lopti, ali osma je za nju bila kobna. Na kraju - 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7).

Već u prvom setu se videlo da 78. teniserka sveta ne respektuje previše Anu, viđena je razmena brejkova, ali je Ivanovićeva u finišu ipak uspela da prelomi set u svoju korist i dobije ga sa 7-5.

I umesto da dobije na samopouzdanju, Ana je pala u drugom setu, dozvolila je Gavrilovoj da povede sa 4-0, posle čega je konačno zaigrala kako ume i stigla na prag osvajanja seta - 6:5.

Ali, onda ponovo Gavrilova preuzima kontrolu, najpre je set uvela u taj-brejk, a onda i tu dominirala - 7:2 za ulazak u treći, odlučujući set.

Tada je tek usledila prava drama! Gavrilova je prva stigla do brejka prednosti, povela sa 4:2, ali je Ana brzo uhvatila ritam, uzvratila sa dva brejka, za vođstvo od 5:4.

To je bila prilika koja se nije smela propustiti, Ana je servirala za pobedu, ali umedto toga, Gavrilova pravi brejk i stiže do 5:5.

Ponovo se ušlo u taj-brejk, i još jednom Ana dozvoljava rivalki da stekne veliku prednost, ovog puta od 4:0. Ivanovićeva je zatim uspela da se vrati, ali u konstantnom jurenju rezultata koncentracija joj je na kraju popustila i Gavrilova dobija taj-brejk sa 9-7 i odlazi u treće kolo.

Ani ostaju velike brige uoči Rolan Garosa. Njena trenutna forma je i dalje daleko od onoga što Ivanovićeva može.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 14.05.2015
01:29

U vrhunskom sportu, uz vrhunske sportiste je obično čitav tim ljudi. Nekim ljudima možda zaista ne treba niko. Novak deluje tako, kao da je toliko psihički jak i stabilan, toliko zna šta hoće, tako dobro poznaje i sebe i druge, da bi mogao sve sam. Ali ima tim od nekoliko ljudi. Nasuprot Novaku, nestabilne Ana i Jelena, koje gube i on znatno slabijih od sebe, sigurne su da mogu same i jedva da ponekad imaju trenera. A prvo bi im verovatno dobro došao psihijatar, pa psiholog, pa tek onda sve ostalo. Šteta. Bila je čak i broj 1, osvojila grend slem i dosta turnira, bila proglašavana za najbolju, ali, nažalost, svi izgleda moramo da shvatimo da je to bio maximum u mnogome začinjen srećnim okolnostima. Srećno Ana. Probaj da se psihički stabilizuješ, probaj da naučiš da bacaš lopticu pri servisu i da ti servis onda uvek bude prednost. Te dve stvari, bez ičeg drugog, mogle bi dosta da ti pomognu.

avatar
Stefan123
Wednesday, 13.05.2015
15:28

Ovaj zenski tenis je najgori sport

avatar
Aleksandar Riđošić
Wednesday, 13.05.2015
14:39

Nemojte vise ni pisati o njoj. Dosadna je,uvek ista prica...