RG - Šampion i povreda 'slomili' Viktora

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.05.2016.
16:09
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u osmini finala Rolan Garosa od strane aktuelnog šampiona Stanislasa Vavrinke. Srbin je uz odličnog Švajcarca za "protivnika" imao i povredu koja ga je mučila u drugom i trećem setu.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Branilac trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske Stanislas Vavrinka eliminisao je u nedelju srpskog tenisera Viktora Troickog u osmini finala Rolan Garosa.

Veliku borbu vodili su Vavrinka i Troicki u prva dva seta ali je Srbin ušao u problem sa povredom zbog čega je Švajcarcu bio olakšan posao u trećem i četvrtom setu, pa je na kraju slavio sa 3:1 (7:6, 6:7, 6:3, 6:2) u meču koji je trajao gotovo tri sata.

Skoro dva sata trajala su prva dva seta u duelu branioca titule i Viktora Troickog, a oba su rešena u taj-brejku. Četiri brejk-set lopte spasao je Viktor Troicki u 12. gemu prvog seta ali ga je Vavrinka "slomio" u taj-brejku i taj deo meča dobio sa 7:5.

Loše početak drugog seta nije pokolebao Viktora Troickog koji se posle izgubljenog servisa odmah revanširao Vavrinki, a vrlo brzo je stigao i do prednosti od 4:1. Švajcarac je u sedmom gemu anulirao brejk prednosti Viktora Troickog, a kako su do kraja bili sigurni na svoj servis ponovo se otišlo u taj-brejk.

Brzo je Viktor Troicki u taj-brejku drugog seta stigao do set lopti ali je tek iz petog pokušaja uspeo da poravna rezultat na 1:1 i da vrati meč "na nulu" posle sat i 49 minuta igre.

Već početkom trećeg seta, nakon što je izgubio servis, Viktor Troicki biva prinuđen da zatraži intervenciju lekara i tada postaje jasno da će Vavrinki posao biti olakšan usled povrede srpskog tenisera.

Švajcarac je jedini brejk u trećem setu držao do kraja i ponovo došao do prednosti, a potom je u trećem setu u prvih pet gemova dva puta oduzeo servis Viktoru Troickom i trasirao put ka trijumfu.

Mogao je Srbin da produži borbu da je iskoristio jednu od tri brejk lopte u šestom gemu, a kada to nije učinio poraz je bio nemonivan i stigao je vrlo brzo.

Naredni rival Stanislasa Vavrinke biće Španac Alberto Ramos koji je u osmini finala iznenadio Miloša Raonića. Viktor Troicki i peti put u karijeri ne uspeva da iskoristi šansu i plasira se u četvrtfinale jednog Grend slema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke