RG - Novak se namučio, do 1/8 finala posle PET setova!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.06.2017.
18:29
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala drugog Grend Slema sezone iako je u meču trećeg kola imao neočekivano težak posao.

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Drugi teniser sveta Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u duelu sa Argentincem Dijegom Švarcmanom ali je do plasmana u osminu finala Ronal Garosa stigao mnogo teže nego što se očekivalo.

Meč trećeg kola između Novaka Đokovića i Dijega Švarcmana završen je trijumfom srpskog tenisera rezultatom 3:2 (5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1), a trajao je gotovo četiri i po sata.

Slobodno se može reći da su dešavanja u prvom setu odredila dalji tok meča i da bi Novak imao mnogo manje problema da nije doživeo pad u igri.

Srpski teniser je krenuo silovito, stekao prednost brejka i poveo sa 4:1 ali je Argentinac vrlo brzo uzvratio, a potom iskoristio šansu da Novaku još jednom uzme servis u najnezgodnijem trenutku što je i rezultiralo neočekivanom vođstvom Dijega Švarcmana.

Neizvesnost u drugom setu Novak je prekinuo brejkom koji je napravio u osmom gemu. Đoković je u pravom momentu oduzeo servis rivalu i zahvaljujući tome stigao do izjednačenja.

Identičan scenario viđen je u trećem setu, s tom razlikom što je Novak Đoković izgubio servis u osmom gemu i dozvolio Švarcmanu da ponovo stigne do prednosti.

Bio je to signal da Novak krene punom parom što je Srbin i učinio pa je poslednja dva seta dobio za 64 minuta i uz samo dva izgubljena gema.

Naredni protivnik Novaka Đokovića na Rolan Garosu biće bolji iz duela Francuza Luke Puja i Španca Alberta Ramosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke