RG - Novak prošao, ali ne igra protiv Janka!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.05.2017.
15:35
Izvor: Sportske.net

Pod nadzorom novog trenera i u novoj opremi, naš najbolji teniser uspešno krenuo u pohod na novu titulu na Rolan Garosu.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Novak Đoković je u prvom kolu Rolan Garosa za rivala imao 77. tenisera sveta Marsela Granoljersa, a iako nije briljirao, slavio je u tri seta, posle dvoipočasovne borbe sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:2.

Nole je dobro započeo meč, poveo je sa 2:0 na startu, Granoljers je uzvratio brejkom u trećem gemu, ali Novak ekspresno vraća prednost na svoju stranu i nije je do kraja seta ispuštao.

Rutinski je poveo sa 1:0 u setovima, a na početku drugog je sve delovalo još ubedljivije. Uz dva brejka prednosti, Đoković je poveo sa 4:1, ali mu je potom koncentracija pala, pa se drugi set odužio više nego što je trebalo.

Najviše oscilacija viđeno je tokom trećeg seta, bila je to prava revija brejkova. Novak je četiri puta osvajao gem na servis rivala, ali je i dva puta gubio na sopstveni, praveći dosta grešaka u pojedinim trenucima.

Danas to Granoljers nije mogao da iskoristi, a mi se nadamo da će Novakova forma rasti kako turnir bude odmicao.

Moglo je da dođe do okršaja Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića u drugom kolu ovog turnira, ali Janko nije uspeo da pobedi Žoaa Sousu.

Više o tome saznajte OVDE.

Dakle, Novakov protivnik u narednom kolu biće 59. teniser sveta, Brazilac Žoao Sousa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke